Vesti

Čestitke Vučiću iz Japana, Pakistana i Gruzije

Aleksandar Vučić primio je i čestitke premijera Japana Fumia Kišide, predsednika Pakistana Arifa Alvija i predsednice Gruzije Salome Zurabišvili.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Čestitke je primio povodom pobede na predsedničkim izborima.

"Nadam se Vašem daljem uspehu na ovoj naročito važnoj i odgovornoj funkciji. Japan podržava snažno ujedinjenu Evropu i, kroz inicijativu za saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana, nastavlja da podržava napore Srbije ka reformama koje vode pridruženju Evropskoj uniji", naveo je u čestitki premijer Japana Fumia Kišide.

Naveo je da očekuje da će Srbija, koja drži ključ regionalne stabilnosti i u budućnosti imati konstruktivnu ulogu u miru i stabilnosti zemalja Zapadnog Balkana.

"Ove godine proslavljamo 140. godišnjicu prijateljskih odnosa Japana i Srbije. Iskreno se nadam da će ovo biti prilika da, u cilju postojanog razvitka prijateljskih odnosa Japana i Srbije, svestrano sarađujem sa vašom Ekselencijom", dodao je Kišide.

Predsednica Gruzije Salome Zurabišvili je istakla da je uverena da će Vučić tokom novog predsedničkog mandata nastaviti neumorno da radi na mirnoj, bezbednoj i prosperitetnoj budućnosti Srbije.

"Koristim ovu priliku da još jednom potvrdim podršku Gruzije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije. Takođe, želim da izrazim svoju zahvalnost za nepokolebljivu podršku Srbije teritorijalnom integritetu Gruzije u okviru njenih međunarodno priznatih granica", navela je Zurabišvili.

Predsednik Pakistana Arif Alvi, upućujući čestitke, istakao je da pobeda na predsedničkim izborima predstavlja dokaz napornog rada i posvećenosti sa kojim je predsednik Vučić vodio zemlju ka napretku i stabilnosti.

On je izrazio nadu da će Pakistan i Srbija nastaviti da neguju prijateljske odnose i u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu