Vesti - US Open 2020

Šešelj: Srbija nije pregovarala da bi postala član malog Šengena, vidimo da smo prevareni

Zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj izdvojio je iz programa stranke da nisu za ulazak Srbije u EU i predložio zabranu ulaska u zemlju pojedinima iz CG

Podeli
Printskrin/ TV B92
Printskrin/ TV B92

"Ne znam šta bi to značilo prava i lažna opozicija", rekao je Šešelj gostujući u emisiji Fokus na TV B92.

Istakao je da deo opozicije je bezidejan i sterilan.

"U danu kada je su hapšene vladike, glavna tema u Srbiji je bilo štrajk glađu ispred Skupštine."

Bojkotom izbora se sami isključujete iz političkog života, ističe Šešelj, koji napominje da "SRS ne misli da će sad da dođe na vlast i sruši naprednjake", ali da je važno stremiti ka tome kroz institucije.

"Lupanje šerpama na protestu je legitimno, ali jedan od predstavnika tih protesta poziva EU da odloži izbore. Da li je to normalno, nemamo li mi svoje zakone..."

Izbori u Srbiji nikad nisu bili idealni, vlast je uvek bila u prednosti, rekao je i dodao da je protiv diktata iz inostranstva.

Tokom epidemije pokazala se loša ekonomska politika Srbije, ocenio je navodeći da ranije nije pomagano domaćim preduzetnicima, već stranim investitorima, koji su najviše otpuštali radnike tokom vanrednog stanja i terali ih da sami od svog novca kupuju maske i rukavice.

"EU se pokazala kao nefunkcionalna organizacija. Nije bila u stanu da pomogne Italiji, koja je osnivač EU. Mi smo videli da u svakoj nevolji možemo da se oslonimo na jedine prave prijatelje, Kinu i Rusiju. Ova epidemija je potvrdila neke naše stavove po tim pitanjima."

"Smatramo da je vreme da se vrate pregovori vrate pod Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, jer EU nije objektivna, jedan je od sponzora nezavisnosti Kosova i utiče na to da mi što pre priznamo nezavisnost Kosova. Ova vlast SNS 2012. pre dolaska na vlast, je obećavala da će se SB UN vratiti."

Priznaje da je vlast uradila i dobar posao u povlačenju priznanja Kosova.

"Potrebno je da mi ne sanjarimo o nekakvom budućem članstvu EU čak i ako potpišemo neki ne znam kakav sporazum. Smatramo da ne postoji perspektiva za članstvo Srbije u EU, to je rekao više puta i Makron, EU više nema komesara za proširenje, već za susedske odnose. Nije Srbija pregovarala sa EU godinama da bi postala član malog Šengena, vidimo da smo prevareni, smatramo da bi trebalo da razmislimo o spoljnopolitičkim alternativama."

O dešavanjima u Crnoj Gori kaže da je u toku progon srpskog naroda i crkve.

"Tamo je doneta doluka da se sa svim srpskim raščisti već jednom u CG."

"'Ajde da mi uvedemo mere reciprociteta da zabranimo ulaz predsednikovo g glavnog odbora, predstavnika DPS-a i Milu Đukanoviću, da nemaju pristup svom biznisu i nekretninama."

S obzirom na to da se zalažu za ukidanje javnih izvršitelja, upitan da li je rešenje vraćanje na naplatu preko sudova kaže da to nije funkcionisalo, ali da SNS ide linijom manjeg otpora i prebaci naplatu preko privatnih lica.

"Vidimo na delu pljačku građana Srbije. Trebalo je da sud bude garant prava ljudskog dostojanstva i prava na dom. Jedan od naših predloga je da po članu porodice bude zagarantovano 12 kvadrata stambenog prostora. Svaki dug mora da se plati, ali zato što je neko dužan ne znači da mora da bude opljačkan. Treće lice ovde izvlači profit. To je grupa ljudi koja je nesmetano islejivala ljude iz kuća. I tokom vanrednog stanja izbacivala ljude iz kuća."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu