Vesti - US Open 2020

Ujedinjenja demokratska Srbija ide na sastanak sa predsednikom

Koalicija Ujedinjenja demokratska Srbija prihvatila je poziv na sastanak sa predsednikom Vučićem o aktuelnoj situaciji u toku izbornog procesa.

Izvor: Beta
Podeli

UDS je najavila da će prekinuti sve aktivnosti u izbornoj kampanji.

"Ujedinjena demokratska Srbija će na razgovorima izložiti svoje pozicije i saopštiti predloge za koje smatramo da su od ogromnog značaja za zaštitu zdravlja građana i uspeh čitave zemlje i društva u efikasnoj borbi protiv velike opasnosti kojoj smo kao zajednica izloženi", navodi se u saopštenju te koalicije.

UDS je navela da će posebno insistirati da se obezbedi što snažniji legitimitet odluka o uvođenju vanrednog stanja i mera za njegovo sprovodenje, jer samo takav institucionalni i politički put, kao i očuvanje demokratskih institucija, mogu da obezbede najširu podršku za uspeh u borbi protiv virusa i njegovih posledica.

"UDS je istovremeno doneo i odluku o prekidu svih aktivnosti u izbornoj kampanji, a dok se ne otkloni opasnost po zdravlje građana što je, u ovom momentu, neuporedivo značajnije od svih političkih aktivnosti usmerenih na izbore", piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 16 idi na stranu