Vesti - US Open 2020

Proglašena lista "Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Srbiju" u NS

Novi Sad -- Pokrajinska izborna komisija proglasila je listu koalicija Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Srbiju za izbor poslanika u Skupštini Vojvodine.

Izvor: Tanjug
Podeli

Predsednik Izvršnog odbora LSV Saša Šućurović očekuje da koalicija koju čine LSV, Zajedno za Vojvodinu, Vojvodjanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Crnogorska partija i Demokratski blok naprave dobar rezultat na predstojećim izborima.

"Kao Vojvođanski front radimo godinu dana, puno se radilo na terenu. Sakupili smo potpise i Vojvodina je dobila listu za koju građani mogu da glasaju. Mislim da ćemo napraviti dobar rezultat", rekao je on.

Predsednik Demokratske stranke Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov nakon predaje izborne liste je rekao da su oni i više nego zadovoljni: „Nakon potpisivanja sporazuma pristupili smo prikupljanju potpisa.

Relativno brzo i kvalitetno smo i to uradili i mislim da svi možemo biti zadovoljni s ovim što je prvi korak kada su u pitanju izborni procesi – stvaranje koalicije, predaja izborne liste", rekao je Žigmanov.

Startna pozicija je, kaže Žigmanov, dobra, a u budućnosti će se raditi u onim okvirima u kojim može zbog vanrednog stanja.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžic smatra da će Vojvodina imati za koga da glasa na predstojećim izborima "Važno je da smo se ujedinili i da se unazad nekoliko decenija Vojvodina ujedinila oko nespornih vrednosti, principa, programa, oko svega onoga što kao stranke i pojedinci zastupamo.

Mislim da je to pre svega dobro i za građanke i građane Vojvodine", rekao je Odžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 16 idi na stranu