Esports B92.net

WoT – Stiže najstrašniji Haloween događaj do sada!

U World of Tanks će od 26. oktobra do 9. novembra biti aktuelan do sada najveći Haloween događaj a koji je rađen u saradnji sa ljudima koji su učestvovali na kreiranju poznatog Silent Hill serijala Horor igara. Bićete ubačeni u misteriozni grad Mirni-13 i samo vas saradnja sa drugim igračima i dobra taktika mogu izbaviti.

Klanrur.rs, Milos Hetlerovic
Podeli
Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Priča je počinje tokom 50ih i 60ih godina u SSSR-u gde je negde u zabiti grad Mirni-13 u kome se vrši ekstrakcija nafte ali se onda dođe do otkrića nove materije koja prkosi zakonima fizike – Mirijuma. Naučnici dolaze u grad da istraže novu materiju ali i nivoe radijacije koji su se pojavili ali se i dalje nastavlja ekonomska aktivnost sve do negde 30ak godina kasnije kada dolazi do tektonskih poremećaja i pojave čudnih sila! Vi ste sada u ulozi izviđačkog tima koji mora tenkovima ući u grad i otkriti šta se desilo i šta možete tu uraditi. Ostatak priče ćete morati da saznate kroz samu igru tako što ćete usput nailaziti na fragmente informacija.

Ceo događaj je osmišljen uz pomoć japanaca – Ita Masahira koji je bio art direktor i radio dizajn čudovišta za Silent Hill, kao i Akire Yamaoke koji je radio muziku za Silent Hill, a još ranije je sarađivao i na World of Tanks. Zanimljivo je primetiti da je Masahira izjavio kako mu je jedna od inspiracija za legendarnog Pyramid-Head bosa iz Silent Hill bila upravo kupola King Tiger tenka, kao i da je sam izuzetno veliki obožavalac tenkova i vojne tehnike uopšte. Estetika događaja je zapravo bazirana na Ghost Town mapi, ali mnogi detalji podsećaju više na neki Černobilj, dok sa druge strane nezaobilazna magla iz Silent Hilla takođe ima veliki doprinos atmosferi. Neki od detalja i skinovi na tenkovima čak malo podsećaju i na radove H.R. Gigera, legendarnog umetnika koji je kreirao Aliena za istomene filmove („8. putnik“ kod nas u prevodu). U tom smislu ovaj Haloween događaj će biti mnogo mračniji nego raniji jer će izostati šarene bundeve i slatkiši, a biće prava horor atmosfera.

Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Mi smo imali prilike i da tokom novinarskog strima vidimo uživo kako će događaj izgledati – ukratko birate jedan od 5 prerađenih Tier IX tenkova koji se zovu Hornet, Cerberus, Goliath, Malachite i Grenadier a u stvari se radi o AMX 13 90, Centurion 7/1, M103, T-54 i T49 samo sa drugim i vrlo zanimljivim skinovima. Sa druge strane će se naći raznorazni drugi tenkovi različitih nivoa a koji su takođe prerađeni u Silen Hill inspirisanom fazonu i moramo priznati da skinovi izgledaju fenomenalno, nadamo se da će moći većina i da se zadrži na vozilima. Pritom kako je magla bitan aspekt atmosfere svetla na tenkovima su takođe upaljena i izgledaju zaista sablasno.

Akcenat je na co-op igranju i mod ćete moći da završite samo ako budete igrali u sadejstvu sa saigračima, bilo da uđete u startu kao vod ili da vam server dodeli druge igrače. Cilj je da uništavate protivnike i da od njih skupljate supstancu Mirijum koja ispadne, a nju onda nosite do velikog rudarskog bagera koji se zove Magnus. Kada donesete određenu količinu Mirijuma i svi se skupite kod Magnusa prelazite na sledeći nivo, gde su neprijatelji jači a Magnus menja svoju poziciju. Od drugog nivoa se pojavljuje i poseban neprijatelj – Invincibile koga uopšte ne možete oštetiti ali on ide stalno ka vama i morate biti vrlo obazrivi da ga izbegavate sve vreme uništavajući druge neprijatelje koji se samo pojavljuju. Usput od uništenih tenkova skupljate i dodatke koje možete koristiti i koji su različiti zavisno od tipa vozila.

Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Interesantno je primetiti da sada možete birati i tri nivoa težine igre, pa će tamo najlakši biti i kao tutorijal a najteži ćete morati baš ozbiljno da se potrudite da biste prešli i da dobro sarađujete sa saigračima, ali on donosi i najveće nagrade. Tokom eventa skupljate takozvane coinse za koje možete kupiti različite stvari, počev od uobičajenih potrepština, preko crew books ili personalnih rezervi, pa sve do zaista fenomenalnih horor skinova koji ostaju onda trajno u vašem vlasništvu.

Sve u svemu ono što smo videli tokom prezentacije deluje zaista jako zanimljivo tako da jedva čekamo 26. oktobar da događaj i startuje a pokušaćemo da vam ga približimo i video materijalom. U međuvremenu pogledajte uvodnu priču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.