Esports B92.net

WoT – Stigao je patch 1.0.2

Od danas na EU serveru imamo prilike da World of Tanks igramo sa novim izmenama, ovo je manji patch ali ipak donosi dva nova Tier X vozila, promene balansa za neka vozila, izmene nekih mapa i još dosta nekih sitnica.

Klanrur.rs, Miloš Hetlerović
Podeli
Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Najveća novina su novi ruski Tier X tenkovi koji popunjavaju prazninu koja je ostala razdvanjem grana. Nakon Tier IX T-10 sada dolazi Object 277 koga takođe karakteriše velika brzina, precizan top i dobar DPM (damage per minute), ali naravno nije baš najbolji što se oklopa tiče. Kod tenkova sa kupolom pozadi sada posle Object 430 II dolazi novi tenk – K-91. Nema dobar oklop i alpha damage ali zato ima najveći DPM od svih Tier X srednjih tenkova, solidno precizan top i veliku brzinu granate kao i ekstremno nisku siluetu. Naravno to plaća izuzetno lošom depresijom topa.

Što se izmena na postojećim tenkovima najviše promena je doživeo Object 268.4 – od kada je ovo vozilo uvedeno u igru prosto se videlo da je jače od ostalih, em je brz, em ima fenomenalan oklop em ima solidan top. Top je sada malo neprecizniji pa je bolji samo za bliske susrete, Takođe smanjena je najveća brzina, jačina motora, oklop na pojedinim lokacijama i čak ima 100 HP poena manje. Samo na osnovu spiska izmena se može zaključiti koliko je ovo vozilo bilo u prednosti u odnosu na ostale. Takođe manje izmene je doživeo i Object 430 II gde je dobio malo precizniji top, bolju penetraciju ali je zato izgubio na polju oklopa i hit poena. Više da bi mu se stil igre približio onom od K-91 nego što će promene toliko uticati na balans.

Pored ovoga svega došlo je i do redizajniranja nekih mapa – Fjords, Malinovka, Mountain Pass, Erlenberg koje su doživele promene jer su ih igrači smatrali previše dosadnim. Sa druge strane su na nekim mapama zatvoreni prolazi koji i inače nisu bili zamišljeni za igru.

Konačno tu je novi trening mod kao i poboljšani modul za farbanje tenkova.

U pripremi je i fudbalski mod sličan onom od prošlog evropskog prvenstva s tim da će umesto samo T-62A tenka sada u opticaju biti i E-100 kao odbrambeni i AMX 13 105 kao napadački tenk. Uskoro više detalja o ovom modu!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.