Esports B92.net

WoT Blitz Twister Cup

Vrlo retko možemo videti najave eSports turnira na mobilnim platformama pošto su one generalno malo više za opuštenije igrače. Međutim Wargaming je odličio da organizuje kup u World of Tanks Blitz u Minsku i to sa poprilično velikim nagradnim fondom – čak $100.000!

Miloš Hetlerović, Klanrur
Podeli
Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Twister Cup, kako mu je zvanični naziv, će zapravo biti turnir na kome će se najbolje profesionalne ekipe ekipe iz pet različitih regiona sveta boriti za titulu najboljeg. Region Rusije (CIS) će predstavljati 7STAR, Evropu [EG-] END GAME, [RGN] REIGN iz Amerike, ULTIMATE FEAST iz Azije i TEAM WOMBATS iz Kine (što mu nekako takođe dođe Azija, ali da uzmemo u obzir da su veliki i da su mobilne igre tamo jako popularne). Takođe ekipa [MERCY] RBmk-Energy je pobedila na wildcard turniru i biće šesti takmičar i predstavljaju još jedan tim iz regiona Rusije. Ekipe su sastavljene od po 7 igrača a sam turnir će se održati 9. novembra 2019. godine u Minsku, Belorusija odakle i sam Wargaming potiče.

Timovi će biti podeljeni u dve grupe po tri gde će međusobno igrati u BO5 formatu, dok će dva najbolja tima igrati finale u BO7 formatu. Pobedniku pripada nagrada od $50.000, drugoplasiranom timu $20.000, a oni koji završe takmičenje u grupi će dobiti $10.000 i $5.000 zavisno od plasmana. Moramo priznati da je ovo jedan od većih nagradnih fondova koji smo do sada videli za takmičenje u mobilnoj igri.

Zvanični partner je energetsko piće Gorilla Energy ali je možda zanimljivije da je specijalni partner kineski proizvođač mobilnih telefona Xiaomi koji se poprilično ponosi svojim gejming BlackShark modelima pa će se verovatno turnir i održavati na nekom od njih. Dodatna zanimljivost jeste i da će se turnir live prenositi na WoT Blitz Youtube kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.