Esports B92.net

Zvezda Mančester Junajted se udružila sa Fnaticom i Unicefom

Svetski poznata esports organizacija Fnatic ovih dana će se udružiti sa Unicefom, kako bi promovisali i širili pozitivni sliku o esportu. Njima će u tom zadatku pomoći popularni fudbaler Mančester Junajteda, Markus Rašford, koji će sarađivati sa FIFA zvezdom, Donovanom ”Tekkz” Hantom.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Kampanja, koja se zove #GetYourBack počinje 23. januara, kada će se najveći talenti svojih zanimanja okupiti, kako bi bar na trenutak spojili esports i tradicionalni sport. Sav novac sakupljen tokom ovog događaja će doprineti Unicefovim programima u celom svetu, kako bi stvorili sigurniju i srećniju budućnost za svu decu.

Markus će biti deo humanitarnog strima, koji će zajedno sa Tekkzom održati 23. januara. Njih dvojica će pokušati da šire svest i da promovišu borbu protiv siledžija i toksičnog ponašanja, kako na internetu, tako i u stvarnosti.

”Imao sam lična iskustva sa efektima toksičnog ponašanja na internetu i znam kakav je osećaj. Zato nisam uopšte razmišljao da odbijem ovakvu ponudu Fnatica i Unicefa”, izjavio je talentovani engleski napadač.

Ovaj događaj će biti samo jedan u nizu koji će održati ove dve organizacije sa ciljem da sakupe novac, te u budućnosti možemo očekivati još neku saradnju između ova dva sveta.

”Zajedno sa Unicefom možemo pomoći našoj zajednici da se reši ovih problema problema, kako bi izgradili pozitivnu sredinu za sve korisnike, a usput pomogli najugroženijoj deci u svetu”, dodao je direktor Fnatica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.