Esports B92.net

U Japanu se otvara ekskluzivni esports centar za penzionere

Za 2. jul je u japanskom gradu Kobeu najavljeno zvanično otvaranje esports centra, koji će biti specijalno organizovan za starije građane. Centar će se zvati ISR Esports i prihvataće samo penzionere starije od 60 godina.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Ovaj centar će biti otvoren za sve penzionere koji žele da igraju igre, čak iako je za njih to sasvim novo iskustvo. Organizovan je specijalan program gde će novajlije prvo biti upoznate sa osnovnim konceptom i mehanikama gejminga. Posle ove obuke će imati priliku da uživaju u svetski poznatim esports naslovima. Takođe su naglasili da će se centar držati strogih mera, kako bi zaštitili svoje klijente od infekcije virusom COVID-19. Preko ovog linka možete da posetite njihov zvaničan sajt, koji je doduše, na japanskom.

Nemojte da budete iznenađeni ovakvim fenomenom, jer je u Sjedinjenim Američkim Državama u 2019. godine zabeleženo skoro 51 milion gejmera koji su stariji od 50 godina. U Japanu je ovo takođe prilično uobičajena pojava, jer je poznato da veliki broj starih provodi vreme u igraonicama.

Šta mislite, koliko ima penzionera u Srbiji koji vole igre?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.