Esports B92.net

Strimerka banovana sa twitcha zbog dojenja

Pre neki dan Twitch je banovao strimerku Heder ”HeatheredEffect” Kent, pošto je tokom svog strima dojila svoje dete. Istog momenta, kao što je očekivano, na tviteru se podigla velika drama oko ovoga, pošto je publika imala podeljno mišljenje.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Kako saznaju novinari sa Dexterta, majka četvoro dece je dojila dete tokom Just Chatting strima u akciji normalizovanja dojenja. Kada je taj njen klip nastao na Twitchu, ubrzo je postao popularan, a u kratkom periodu ga je odgledalo preko 20,000 ljudi. Ipak, mnogi gledaoci su smatrali da je to kršenje pravila, pa je Twitch obrisao klip nakon mnogo prijava.

Ovako nešto nije moglo da prođe nezapaženo, pa je besna Heder na svom tviteru napisala kako je njen klip koji se bori za normalizaciju bez objašnjena obrisan.

Nakon mnoge rasprave i kritike, Twitch je odlučio da promeni svoja pravila, tako što je potvrdio da dojenje ne spada pod golotinju, koja nije dozvoljena. Strimerka je ovo videla kao pobedu, pa je samim tim proslavila ovakvu odluku Twitcha.

Kakvi su vaši utisci o ovome. Da li ovako nešto treba da bude zabranjeno na strimu, ili je ovo pak normalna stvar koju ljudi ne bi trebali da posmatraju onakvom kakva nije?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.