Esports B92.net

Srbija sinoć obezbedila učešće na PES21 Evropskom prvenstvu

Možda će srpska fudbalska reprezentacija propustiti Evropsko prvenstvo ove godine, ali E-selekcija Fudbalskog saveza Srbije neće, pošto su Stefan ”Kepa” Slavković i Marko ”Roksa” Roksić sinoć sa tri pobede i jednim porazom obezbedili učešće na najvećem PES takmičenju u Evropi.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

UEFA eEURO 2021 je najprestižnije eFootball PES 2021 takmičenje u Evropi, koje će se održati u julu 2021. godine, a ima nagradni fond koji iznosi $100,000. Kvalifikacije su sastavljene od 10 grupa od po 5 ili 6 reprezentacija. Pobednici svake grupe će se direktno plasirati na veliki turnir, dok će drugoplasirane države morati da idu na doigravanje. Svaki okršaj dve reprezentacije se sadrži od dva 1 na 1 duela.

Pre mesec dana su se odigrala prva četiri kvalifikaciona meča, gde je Srbija izašla kao pobednik u sva četiri. To je značilo da smo pred sinoćne mečeve već bili blizu plasmana, ali naši momci nisu smeli da potcene protivnike. Naši momci su prvo savladali Bosnu i Hercegovinu rezultatom 7-2, nakon čega je usledio okršaj sa Maltom, gde su pobedili sa 9-4.

Po završetku tog duela, naši reprezentativci su igrali protiv Rusije, koja im je nanela prvi i jedini poraz, samo da bi u poslednjem kolu razbili Jermeniju sa velikim 8-1.

Kao prvi u grupi, obezbedili su direktan plasman na Evropsko prvenstvo, gde su prošle godini isti momci dogurali do finala, gde su izgubili od Italije. Nadamo se da će ove Stefan i Marko ove godine moći da naprave korak dalje i da će moći da dođu do zaslužene titule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.