Esports B92.net

Srbija je šampion PES 2020 Lige Nacija!

U velikom finalu humanitarne Lige Nacija, koju održava Evropska Esports Federacija, Srbija je savladala Portugal rezultatom 3-1 i tako uspela da dođe do laskave titule koja im je zamalo izmakla pre samo dve nedelje.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Srbiju su predstavljali Marko ”Roksa” Roksić i Stefan ”Kepa” Slavković i do samog finala su odigrali bez greške, pošto nisu izgubili nijedan meč. Ipak, Portugal je veoma jaka reprezentacija i znali smo da neće biti lak zadatak.

U prvom meču, boje naše zemlje branio je Roksa, dok je za Portugal igrao ”Clapped by mv”. Marko je kao i obično koristio ekipu Mančester Sitija, dok je Portugal svaki put koristio Juventus. Ovde se od prvog minuta videlo da je naš reprezentativac kvalitetniji igrač, pošto je do kraja prvog dela imao prednost od 3-0. Drugo poluvreme je bilo dosta opuštenije jer nismo gledali veliki broj šansi, ali pred sam kraj meča, Roksa je uspeo da postigne još jedan gol i da dođe do velike pobede od 4-0.

Nakon toga svoje reprezentacije predstavljali su Kepa i Cristopher. Obojica su na samom vrhu svetske PES 2020 scene, ali ovoga puta je Portugal uspeo da izađe kao pobednik. Cristopher, koji inače nastupa za Arsenal, došao je do dva veoma rana gola i nakon toga se potpuno povukao. Stefan je konstantno napadao i pokušavao da dođe do izjednačenja, ali je uspeo da postigne samo jedan gol, što nije bilo dovoljno da se vrati u ovaj meč.

Zatim ponovo dolazi do rotacije. Za Srbiju igra Roksa, a za Portugal Barboza. Ovoga puta Portugal ponovo bolje otvara meč, pošto dolaze do ranog gola. Ipak, Roksa se ubrzo vratio meč, samo da bi se par minuta kasnije ponovo našao u zaostatku. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 2-1, ali naš igrač nije odustao. Odlično je igrao u nastavku, da bi na kraju i zasluženo uspeo da dođe do preokreta i važne pobede od 3-2.

Četvrti meč je bio revanš drugog. Kepa je želeo ponovo da izađe na megdan Cristopheru, kako bi mogao da se osveti za poraz koji mu je ovaj malopre naneo. Za razliku od tog duela, ovaj put Kepa dolazi do ranog gola i donosi Srbiji prednost već nakon 3 minuta igra. Za razliku od Portugalca, naš igrač nije odlučio da igra defanzivno, ali nije imao ni puno sreće u napadima. Do kraja meča su oba igrača bila relativno izjednačena, ali ono što je najvažnije, Srbija nije primila gol, što je značilo da smo i zvanično postali šampioni.

Ono što nam nije pošlo za rukom pre samo par nedelja, kada je ista reprezentacija završila kao vicešampion Evropskog PES 2020 prvenstva, sada nam je pošlo za rukom. Srbija je bila fantastična tokom celog takmičenja i sasvim zasluženo je došlo do ovog trofeja, s obzirom da smo tokom celog turnira izgubili samo jedan meč i to tokom finala. Snimak finala možete pronaći u prilogu ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.