Esports B92.net

Rocket League i Street Fighter V “predgrupe” za letnje Olimpijske igre

Intel je u partnerstvu sa Međunarodnim olimpijskim komitetom dogovorio organizaciju prvog Intel World Open esports turnir. Takmičenje će se održati uoči Olimpijskih igara 2020. u Tokiju pred publikom koja je došla da gleda Olimpijske igre. U sklopu ovog turnira biće igrani Rocket League kao i najpoznatija igra tog dela sveta Street Fighter V.

Mihailo Marković RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Turnir će se održati od 22. do 24. jula 2020. godine, neposredno pre početka letnjih olimpijskih igara 2020. godine, 24. jula. Turnir će se održati u partnerstvu sa programerima navedenih igara. Svaki turnir će imati 250.000$ nagradnog fonda sa ukupnom vrednošću od 500.000$. Ovim turnirom, će obe igre zabeležiti svoj najvecći nagradni fond u istoriji njihovog postojanja. Sa obzirom na to da se turnir održava u Tokiu, očekuje se veoma velika posećenost sa obzirom na to je Street Fighter najpoznatija igra u Japanu.

Dvanaest zemalja će biti unapred odabrano za formiranje nacionalnih timova, a nacionalne kvalifikacije započinju u martu 2020. Akovaša zemlja nije deo unapred odabranih zemalja, održaće se regionalne kvalifikacije za odabir još osam timova. Ukupno 20 timova proći će do polufinala u Katovicama, gde će se samo sedam timova pridružiti japanskoj reprezentaciji koja svoju avanturu otpočinje u Tokiu.

Iako ga podržava MOK, takmičenje nije zvanični olimpijski događaj, ali je ovo i te kako veliki korak za esport koji bi veoma uskoro mogao da postane zvanični deo svih dešavanja tradicionalnog sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.