Esports B92.net

Novinar Rod Brezlo gostovao na Fox News-u kako bi branio video igre od politčkih napada

Povodom kritika upućenih na gejming zajednicu prethodnih par dana, koju su mnogi američki političari okrivili kao glavnog krivca za masovna ubistva prošlog vikenda, poznati esports novinar Rod ”Slasher” Brezlo je gostovao u Fox News-u kako bi branio gejming industriju.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

U razgovoru sa voditeljkom Danom Perino, Rod je odgovrio na sve tvrdnje američkih političara, pa i samog predsednika, Donalda Trampa da su nasilne video igre krive za smrt 31 osobe u El Pasu i Dejtonu.

Na startu samog razgovra, vidimo da je voditeljka pustila klipove političara koji kritikuju gejming industriju. ”Video igre su internacionalni fenomen, i igraju se svuda u svetu, računajući i pucačine iz prvog lica, ali ovakve stvari se dešavaju samo u Sjedinjenim Američkim Državama”, odgovorio je Brezlo. Politčari pokušavaju da dehumanizuju video igre, kao što su nekada to radili sa filmovima, pa i mnogim poznatim metal bendovima. nakon toga, Rod se osvrnuo na kritike koje su nekada bile upućene ka muzici Merilin Menson i video igri – DOOM, koji su bili okrivljeni za masovno ubistvo u srednjoj školi 1999. godine.

Takođe je naveo, da je sve ovo samo pokušaj medija da skrenu pažnju sa pravog problema, što je faličan zakon o korišćenju oružja u državi. Video igre su nešto što zapravo pomaže deci da upoznaju ljudi. ”Za mnoge klince, mogućnost da sede kući i igraju igrice i pričaju sa drugima je baš ono što im je bilo potrebno da se uzdignu u životu”, dodao je.

Voditeljka se u tom trenutku saosteila sa novinarom, tako što je pomenula svoje iskustvo sa političarima koji su krivili mnoge filmove za svoje grepke tokom mandata Džordž Buša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.