Esports B92.net

Microsoft kupuje Discord za 10 milijardi dolara

Kako navodi Bloomberg, jedna od najpopularnijih platformi za komunikaciju, Discord, je u procesu prodaje, a kao glavni kupac se pominje Microsoft koji je spreman da isplati traženu sumu koja iznosi 10 milijardi dolara.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Ipak, prvu vest sa nama je podelio GameBeat, koji je naveo da vlasnici Discorda samo razmatraju opciju prodaje, što je kasnije potvrdio i Bloomberg.

Predstavnici Microsoft-a i Discord-a odbili su da komentarišu na ovu temu, ali ljudi koji su upoznati sa situacijom su postavili Microsoft na prvo mesto. Microsoft je takođe prošle godine pokušao da otkupi aplikaciju TikTok, kao i poznati veb sajt Pinterest.

Microsoft već poseduje jednu od konkurentskih platformi Discorda, Skype, koji je imao oko 40 miliona aktivnih korisnika od marta prošle godine. U međuvremenu, Discord je krajem 2020. zabeležio preko 140 miliona aktivnih korisnika mesečno.

Nakon što su nedavno uložili 7,5 milijardi dolara za kupovinu Bethesda Softowprks-a , kompanije koja stoji iza igara kao što su The Elder Scrolls i Dooma, kupovina Discorda bi samo još jednom potvrdila da je Microsoft voljan da ulaže u gejming industriju.

Discord je navodno ranije već razgovarao sa kompanija kao što su Amazon i Epic Games, ali ni jedna ni druga kompanije nisu želele da komentarišu išta na tu temu.

Izvor: RUR Esports

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.