Esports B92.net

Dota Underlords vs Artifact – Da li je Valve naučio na svojim greškama?

Sada kada je prošlo neko vreme od izlaska obe igre, možemo da sumiramo i više nego očigledne greške koje je napravio Valve. Dobili smo jednu veoma interesantnu situacijU, gde imamo istog izdavača i dva poptuno drugačija rezultata. Zašto jednoj igri ide toliko bolje od druge i kakve je to greške Valve napravio? Da li je sam gejmplej izneverio Artifact, ili pak sistem oko kojeg je izgrađen?

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Ako se dobro prisetimo, Artifact je stigao na tržište krajem novembra prošle godine. Dok je Artifact bio najavljen više od godinu dana pre svog izlaska, Underlords smo čekali samo par dana. U principu nije problem ako izdavač najavi unapred svoj proizvod, problem tada nastaja jedino ako taj proizvod pri smo izlasku ne bude kompletan. A takva je baš bila njihova kartična igra. Raniji pristup igri dobili su mnoge uticajne ličnosti u gejming svetu, što je pri datumu izlaska dalo nepravednu prednost velikom broju igrača.

Koja je jedna sličnost, koju danas većina najpopularnijih MMO igra ima – Besplatne su! Artifact nije! Ipak, da li je to bio glavni problem – nije! Platiti novu igru danas 20€ nije previše, problem je kada od vas kompanija traži da plaćate dodatan novac kako bi mogli normalno da igrati naslov koji ste već platili. Iako oni definitvno na samom startu jesu zaradili finu sumu novca, takav sistem je od početka bio osuđen na propast. A najtužnije od svega, je to što je Artifact bio baziran na Doti 2, igri koja ima definitvno najbolji sistem od svih F2P igrara.

Opširnije na RUR Esports

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.