Esports B92.net

Djole95 će predstavljati Srbiju na Nacionalnom Kupu u Ukrajini

Ovog vikenda smo imali zadovoljstvo da održimo kvalifikacije za veliki Kup Nacija u Ukrajini, a među velikim brojem vrhunskih PES21 igrača iz Srbije kao najbolji izašao je Đorđe ”Djole95” Miličević, koji je u velikom finalu nakon preokreta savladao Marka ”Roksa” Roksića sa 2-1.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Internacionalna esports federacija, EEF i Ukrajinska esports asocijacija organizuju Nacionalni PES21 kup na kojem će se takmičiti najbolji pojedinci iz mnogih evropskih zemalja. Turnir je podržala ukrajinska vlada, kao i fudbalska asocijacija, zbog čega će ovaj spektakl imati nagradni fond od $5,000. Ipak, pre nego što počne i sam Kup, morali smo da organizujemo kvalifikacije kako bi otkrili ko će imati čast da predstavlja našu zemlju.

Djole je već neko vreme jedan od najboljih igrača iz Srbije, ali je ovoga puta konačno uspeo da napravi taj korak napred. Na svom putu do trofeja je uspeo da eliminiše nekoliko vrhunskih imena, kao što su Kepa, Boki Todor, Parti, da bi na samom kraju pao i čuveni Roksa.

U samom finalu je Marko dosta bolje otvorio meč, pošto je slavio u prvom meču sa 3-1. Delovalo je kao da je spremniji za ovaj okršaj, ali se onda sve preokrenulo u drugom meču. Djole je vrlo brzo poveo sa 1-0, što je kompletno iznenadilo Roksu. Zbog toga je do kraja poluvremena postigao još 2 gola. Mislili smo da je tim golovima uspeo da osigura treći meč, ali se onda opustio. Roksa to znao da iskoristi postigavši dva gola, ali ipak nedovoljno da uspe da izjednači.

Zatim je usledio treći i odlučujući meč, gde je Roksa nastavio isto kako je malopre završio. Poveo je sa 1-0 i u potpunosti je kontrolisao meč u prvih 30 minuta, ali se onda pojavio neki novi Djole. Uspeo je da izjednači, a drugim golom na početku drugog poluvremena je kompletno iznenadio protivnika. Od tada je nekako sve išlo u njegovu korist, pa je još jednim lepim golom u završnici stavio tačku na ovaj okršaj.

Djole95 će krajem ovog meseca otputovati u Ukrajinu, gde će imati priliku da se takmiči sa najboljim igračima iz Evrope za nagradni fond od $5,000. Snimak jučerašnjih kvalifikacija možete pogledati u prilogu ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.