Esports B92.net

Završena grupna faza LEC Spring Splita – G2 na vrhu tabele

Nakon višenedeljnog uživanja u najboljim League of Legends mečevima u Evropi, došao je kraj grupnoj fazi prvog dela LEC sezone, što znači da su nam poznati svi parovi plejofa, koji će se boriti za mesto koje vode na veliki MSI (Mid Season Invitational) turnir.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

Polako se približavamo kraju prvog dela LEC sezone, pa ne možemo reći da je veliko iznenađenje što se G2 na kraju našao na prvom mestu, pošto su od starta bili glavni favoriti. Ipak, to prvo mesto će na neki način podeliti sa ekipom Rogue, koja je takođe uspela da zabeleži skor od 14-4.

Odmah iza njih se nalaze dve ekipe koje su nastavile solidnu formu sa kraja prošle godine, a to su Mad Lions i Schalke. Lavovi su imali 10 pobeda i 8 poraza, dok je poznata nemačka ekipa zabeležila jednu pobedu manje. Možda i najveće razočaranje sezone je Fnatic, koji je na kraju zauzeo 5 mesto. Iako se radi o plasmanu koji ih vodi u plejof, to nije dovoljno od organizacije koja ima cilj da se bori za prvo mesto. Zato će kao i SK Gaming morati da se takmiče kroz Lower Bracket, što znači da će jedan poraz biti dovoljan da budu eliminisani iz plejof faze.

Ekipa koja neće biti zadovoljna ovom sezonom je sigurno Misfits, koja je sa skorom od 8-10, isto kao i SK Gaming, završila na 7. mestu, što znači da su ostali bez prilike da ase bore za plasman za MSI. Takođe, posebno će ih zaboleti činjenica da su u poslednjem kolu izgubili od Vitality-a, poslednjeplasirane ekipe, koja je u poslednja dva kola uspela bar malo da popravi jednu katastrofalnu sezonu.

lec

Ko je vas najviše iznenadio, pozitivno ili negativno? Ko je po vama glavni favorit za osvajanje LEC Spring Splita?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.