Esports B92.net

Rift Rivals: Evropa ubedljivo do titule

Evropa je još jednom dokaazala da je daleko bolja od Severne Amerike, kada je League of Legends u pitanju. Fnatic je savladao TSM u finalnom meču ovogodišnjeg izdanja tradicionalnog Rift Rivals turnira, kako bi obezbedio još jednu titulu šampiona svojoj regiji.

Mila Jovanov RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Ovo je bio izuzetno težak turnir za Amerikance. TSM, Cloud9 i Team Liquid su ukupno pobedili samo četiri aprtije, tokom tri dana nadmetanja. Liquid je bila ejdina ekipa koja je pokušala da iznese NA, dobivši tri od četiri gejma.

Team Solo Mid ipak nije imao sličan uspeh protiv Fnatica. Reprezentativci Evrope su imali tkaozvani pocket pick u vidu Veigara na midu, kojim je pilotirao Tim ’’Nemesis’’ Lipovšek, kako bi kanterovao legendarnog Bjergsena na Aziru. Ova taktika se i više nego isplatila Fnaticu. TSM nije uspeo da napravi ikakav proaktivan plej tokom cele partije, jer ih je Fnatic uvek pronalazio na vreme ili van pozicije.

Očekivali smo da će Evropljani trijumfovati, obzirom na rezultate koje regionalni timovi daju u proteklih nekoliko meseci. Imajući u vidu da Zek ’’Sneaky’’ Skuderi nije bio u sastavu Cloud9-a, da je TSM imao izuzetno loš performans, Severna Amerika nije imala apsolutno nikakve šanse na Rift Rivalsu.

Iako su demolirale svoje rivale, evropske ekipe i dalje moraju ozbiljno da shvate narednih nekoliko meseci i da nastave marljivo da rade uoči kraja eltnje sezone, a odmah zatim i Svetskog šampionata nešto kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.