Esports B92.net

LoL je u 2019. godini ostvario prihod od $1,5 milijardi dolara

Riot Games i njihova popularna igra League of Legends ostvarili su još jedan veliki uspeh u 2019. godini, a to je profit od čak $1,5 milijardi dolara. To je za $100 miliona više nego u 2018. godini, ali čak $600 miliona manje nego zarada ostvarena u 2017. godini. Ipak, to nije najveći ostvareni profit za 2019. godinu, pošto je Fortnite uspeo da zaradi $300 miliona više.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Prema istraživanjima SuperDate, celokupni gejming market zaradio je preko $120 milijardi u 2019. godini. Što se tiče besplatnih PC igara, LoL se još jednom nalazi na drugom mesto iza Fortnite-a, dok je samo F2P tržište donelo oko $20 milijardi.

Doduše, mobilne igre, kao što su Dungeon Fighter Online i Honour of Kings su uspele da naprave nešto veću godišnju zaradu sa $1,6 milijardi. Iako je ovo možda veliko iznenađenje za mnoge, zaboravljamo koliko je veliko tržiste u Kini, gde je većina korisnika mobilnih igara. Takođe, mobilne video igre su ostvarile čak 3 puta veću zaradu od F2P igara za računare.

Iako ne očekujemo da će se prihod od LoL-a drastično povećati u novoj godini, sam Riot Games ipak čeka verovatno i najuspešnija godina od osnivanja, pošto su po prvi put najavili još nekoliko naslova, od kojih nekoliko dobijamo i uskoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.