Esports B92.net

Evropa deklasirala Ameriku prvog dana Rift Rivals-a

Iako je plasman Liquida u veliko finale Mid Season Invitational-a najavio mogući povratak Severne Amerike na vrh svetske League of Legends scene, sinoć smo svedočili potpunom uništenju ovog regiona.

Mila Jovanov RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Juče je počeo tradicionalni Rift Rivals turnir, godišnji okršaj između Evrope i Severne Amerike. Na naše oduševljenje, evropske ekipe su potpuno pregazile američke protivnike, završivši prvi dan rezultatom 4 – 0.

Očekivano je bilo da će Cloud9 izgubiti od aktuelnih evropskih šampiona – ekipe G2. Amerikanci su polagali svoje nade u Team Liquid, koji se u drugom meču dana, sastao sa Fnaticom. Liquid je prvih dvadeset minuta partije delovao sasvim solidno, preživljavavši konstantne dajvove na bot lejnu. Ipak, Liquidov mid lejner Nikolaj ’’Jensen’’ Jensen, praktično je bacio svu prednost koju su imali poginuvši usled lošeg pozicioniranja. Fnatic je odmah wardovao neprijateljsku džunglu, zahvaljujući čime su pronalazili pik za pikom i ubrzo su doneli Evropi još jedan poen.

Stvari su pošle još gorim tokom za Amerrikance u okršaju između TSM-a i Origena. Evropljani su na svakom lejnu imali prednost, stvarajući ogroman pritisak i završili partiju gotovo perfektno.

Na kraju prvog dana bismo možda i mogli da se složimo sa izjavom Luke ’’Perkz’’ Perkovića, koji kaže da bi Riot trebalo da otkaže Rift Rivals ubuduče, jer mompanija ne podržava smurfovanje. Upravo to je Evropa uradila Americi sinoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.