Esports B92.net

Valve otkrio datum The International 10 šampionata, potvrdio da neće biti novog Battle Pass-a

Valve se konačno oglasio povodom datuma desetog The International šampionata. Dugoočekivani Dota 2 spektakl će se održati u Stokholmu, u periodu od 5. do 15. avgusta. Ko će ove godine podići Aegis of Champions?

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Posle skoro 2 godine pandemije, TI se konačno vratio, i to u LAN formatu. Šampionat će sa grupnom fazom, koja će trajati od 5. do 8. avgusta. Main Event će trajati od 10. do 15. avgusta, kada će najbolja ekipa osvojiti titulu 10. TI šampiona, i svoj deo masivnog nagradnog fonda od $40,018,195.

Valve još uvek nije objavio detalje o samom formatu turnira, kao ni informacije o publici. Kompanija je dodala da daje sve od sebe da napravi što bezbednije okruženje za igrače, osoblje i publiku, i da će dodatne vesti na ovu temu objaviti tokom juna meseca.

Što se Battle Pass pretplate tiče, Valve je potvrdio da će ovde godine izostati, ali da nam sprema 2 različita eventa, po ugledu na vrlo uspešni Diretide iz 2020-e. Prvi event će se pojaviti sredinom ili krajem juna, dok će drugi stići tek posle TI-ja.

Celu objavu Valve-a možete pročitati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.