Esports B92.net

Team Secret su šampioni ESL One u Birmingemu 2020 – Online: Europe & CIS

Kapiten Clement “Puppey” Ivanov sa svojim timom uspeva da zgrabi $60,000 i četvrtu uzastopnu titulu, nastavljajući dominaciju nad evropskom Dota 2 scenom.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Team Secret je izvojevao još jednu besprekornu 3:0 pobedu u finalu, ovoga puta protiv Alliance-a. Iako deluju kao potpuno nezaustavljiva sila bez i jedne slabe tačke, u ovom turniru su morali malo da se oznoje i prođu kroz lower bracket. Tim koji ih je tamo poslao već u prvoj rundi upper bracket-a je upravo njihov finalni protivnik, Alliance.

Zbog toga je Alliance u ovaj okršaj sigurno ušao veoma samouvereno, dok im je 2:0 pobeda u upper bracket finalu još dodatno pojačala samopouzdanje. Uprkos tome, nisu mogli da se suprotstave superiornijoj strategiji Team Secret-a, koji je bio spreman za osvetu.

U prvom gejmu je Team Secret napravio savršen balans kontrole džungle sa Enigmom na poziciji 5 i konstantne globalne agresije sa Nature’s Prophet-om i Boots of Travel Batrider-om. Uz vreme koje mu je tim kupio, Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen je stekao preveliku prednost na svom Wriath King-u, koji je u celom meču imao samo jednu smrt.

Michał “Nisha” Jankowski nam je u sledećem meču priredio spektakl sa svojim čuvenim Meepo-m. Od samog početka je delovalo kao da Alliance nema nikakve šanse protiv ovakvog last pick-a.

Poslednji okršaj je išao sličnim tokom s tim što je u jednom momentu izgledalo kao da Alliance ima šanse da preokrene gejm. Gustav “s4” Magnusson je na Axe-u uspeo da fenomenalnom blink call kombinacijom svom timu osigura bitan teamfight.

Na kraju je uz presudan fight kod Rošana Team Secret ipak uspeo da pritisne Alliance i sebi obezbedi još jedan šampionat.

Posle još jednog završenog online turnira sa pobedom favorita sledi pitanje: Koji tim će zaustaviti nadmoć Team Secret-a i šta im se piše nakon povratka u lan okruženje?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.