Esports B92.net

Team Secret održao lekciju Liquidu; ViCi do sada bez greške

Nastavljamo sa reportažom prvog dana Dota 2 Internationala! Team Secret je nakon dva ekstremno uzbudljiva meča savladao Newbee, da bi sada bez ikakbih problema savladali Team Liquid. Kineske ekipe nastavljaju sa dobrim mečevima, pošto je Vici Gaming bio bolji od Fnatica, dok je Na’Vi uspeo da uzme jedan meč favorizovanom EG-u.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Team Liquid je nakon katastrofalnog starta odigrao dve lepe partije protiv Chaosa. Delovalo je kao da podižu formu, ali ubrzo im je Team Secret pokazao zašto su favorit broj 1. uz ViCi Gaming. U dve partije kraće od 30 minuta, Nisha i MidOne su se zabavili sa igračima Liquida. Igrali su agresivno, pokušavajući da zauzmu kontrolu rano, pa čak ni proitvnički Meepo nije uspeo da ih zaustavi. Secret se nalazi na prvom mestu grupe A sa skorom 6-0, dok je Liquid na 6. mestu 2-4.

”Zli Geniji” su uspeli još jednom da napreijatno iznenade svoje fanove, tako što su nerešeno odigrali sa CIS ekipom Na’Vi. Na’Vi je jedan od autsajdera u ovoj grupi, pa ovaj nerešen rezultat uz poraz od Fnatica čini prvi dan veoma lošim za EG. Još ako uz to dodamo činjenicu da je Na’Vi zamalo nadoknadio veliki zaostatak u drugom meču, EG mora da se popravi ako žele da ostvare pozitivan rezultat na turniru.

Dovstruki osvajač Major turnira ove godine, ViCi Gaming nastavlja sa odličnom formom. Nakon pobede od 2-0 protiv sunardnika iz RNG-a, na red je došao Fnatic, koji je takođe pao reultatom 2-0. Dok su prvi meč dobili ubedljivo, za drugi su morali da se namuče, iako su imali vodstvo sve vreme. U prvom je Ori imao flavnu reč sa Storm Spiritom, a drugom oživeo je Yang, koji je bio nezaustavljiv na Windrangerki.

Alliance i Chaos su uspeli da zabeleže prve pobede, pošto su odigrali nerešeno. Alliance je imao šansu da uzme i prvi meč, ali nešto slično kao i prtoiv Secreta danas, svoje šanse nisu iskoristili, što je Chaos znao da kazni. Ipak, nisu dali da ih to ometne, pa su uspeli na dominantan način da pobede u drugom meču.

Reportažu ostalih mečeva možete pronaći na sledećim linkovima:

Link - 1

Link - 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.