Esports B92.net

Naši reprezentativci spremni za put na Svetsko prvenstvo u Seulu

Za manje od nedelju dana predstavnici Srbije na IeSF svetskom prvenstvu će otputovati ka prestonici Južne Koreje, gde će braniti boje naše zemlje. U periodu od 11-15. decembra, Srbija će imati predstavnike u 3 različite igre: Dota 2, Tekken 7 i PES 2020.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Dota 2 je video igra u kojoj se takmiče dve ekipe sa po pet igrača sa ciljem da poruše protivničku bazu i u kojoj je dobra timska igra presudna. Nakon serije kvalifikacija, priliku da predstavlja našu zemlju dobila je ekipe Team Serbia za koju nastupaju: Nenad ”grizine” Lukić, Uroš ”Swiftending” Galić, Nikola ”Nikolica” Mihajlović, Ivan ”IgnitableS” Spasić i Stefan ”pwN” Pavlović. Oni su tokom kvalifikacija bili fantastični i bez sumnje će biti jedni od glavnih favorita za zlatnu medalju pored Švedske za koju nastupaju bivši osvajači Internationala EGM i s4. Pored Švedske, Rusija je takođe povela veoma jak sastav, pa ne sumnjamo da će dati sve od sebe kako bi se domogli medalja.

''Predstavljati svoju zemlju i boriti se za boje Srbije je uvek interesantno i drago mi je da postoje turniri poput WESG-a, IeSF-a i WCG-a. Ovi turniri su posebni po mnogim stvarima! Tu je naravno i ta doza ponosa i borbe za svoju zemlju, što ne dobijaš kada se takmičiš ekipno'', rekao je Uroš ”Swiftending” Galić.

PES 2020 je video igra posvećena najpopularnijem sportu na svetu – fudbalu. Za razliku od pravog fudbala, ovde će se igrači takmičiti 1 na 1, a predstavnik Srbije biće Stefan ”Kepa” Slavković, koji je u kvalifikacijama morao da bude bolji od preko 200 takmičara. Za njega nije prvi put da predstavlja našu zemlju, ali kao što je rekao, ovaj turnir može biti najveći u njegovoj karijeri.

''Pozitivna trema postoji, ali strah od protivnika, ne. Kada krene meč, potpuno sam fokusiran i gledam da izvučem najbolje iz sebe, a da pritom ne pravim neke skupe greške. Osećaj je super, a predstavljati Srbiju je velika čast pre svega. Jedva čekam da počne. Pripremiću se dobro, pa se nadam najboljem. Mislim da mogu daleko da doguram'', izjavio je Stefan ”Kepa” Slavković

Tekken 7 je borilačka igra, koji iz godine u godinu uvek nađe mesto na svim svetskim reprezentativnim takmičenjima. Iako sama zajednica ove igre nije velika kao na već pomenutim igrama, Tekken i dalje ima veliki značaj u svetu esporta. Kao i prethodnih godina na ovom turniru okupiće se najbolji igrači iz celog sveta, a Srbiju će ponovo imati priliku da predstavlja Vlada ”Cold Heart” Stanković. Iako do sada nije imao priliku da se domogne medalje na IeSF svetskom prvenstvu, on nije stranac na ovom takmičenju, te možemo da se nadamo da će ova godina biti ta, kada će Srbija konačno osvojiti Tekken 7 medalju.

''Kad predstavljaš svoju zemlju u bilo čemu, moraš prvenstveno da razmišljaš o svom ponašanju i ophođenju prema ljudima i okolini. Osećaj je femomenalan jer znas da igraš sa najboljima na svetu i da imaš veliku čast. Svi ljudi očekuju od tebe mnogo i to mi daje dosta motivacije i dodatni vetar u leđa'', dodao je Vlada ”Cold Hear” Stanković

Sve informacije o ovom prvenstvu moći ćete da pratite preko našeg sajta, kao i naše Fejsbuk i Instagram stranice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.