Esports B92.net

Na današnji dan pre 6 godina izašla je Dota 2 – Prisetili smo se najčuvenijih poteza

Iako je origanlna Defence of the Anceints mapa za Warcraft Frozen Throne izašla još 2003. godine, danas je zvanično šesti rođendan Dote 2. Iako je Beta verzije ove igre izašla dve godine pre ovog datuma, kao što se i prvi International održao u avgustu 2011 – 9. jul se zvanično gleda kao rođendan legendarne MOBE.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Ko bi rekao još davne 2003. godine da će baš ova igra postati jedna od najpoznatijih svih vremena i da će 16 godina kasnije nastaviti da raste iz dana u dan. Ne samo da raste broj igrača, već svake godine drastično rastu i nagradni fondovi, koji omugućavaju sve većem broju igrača da kroz ovu igru izgrade i svoju karijeru. Prva dva Internationala imala su nagradni fond od $1,6 miliona, a samo osam godine kasnije ta brojka će biti skoro 30 puta veća. Par ljudi kreiralo je ovu mapu iz zabave, da bi ona danas bila domaćin najvećim esports događajima svake godine.

Sama igra priredila je neke fantastične momente, ne samo samo za kežual igrače, već i za fanove koji obožavaju da gledaju najbolje igrače kako se takmiče pred velikom publikom. Zato smatramo da je prava prilika da se podsetimo nekih najlegendarnijih poteza, koji se i dan danas pamte.

Kada se priča o najpoznatijim Dota 2 potezima, mora da se pomene čuveni The Dota 2 Play – tokom drugog Internationala. Ovo je bio okršaj tada možda i dve najbolje ekipe u Upper Bracketu velikom turnira. Dok je Na’Vi pokušavao da sruši Tier 2 kulu na dodnjoj strani mape, Invictus Gaming se pomoću smoke-a prišunjao protivničkoj ekipi. Sjajan Naga ulty omogućio je Kinezima da kreiraju skoro savšen plej, ali ono što nisu znali, je, da ih čeka veliko iznenađenje. BKB Enigme i magic immunity Juggernauta bili su dovoljni da se cela situacija preokrene. Sjajan Black Hole uhvatio je četvroricu igrača protivničke ekipe, dok je savšrenim Force Staffom, Dendi izbegao Tidehunterov Ravage, da bi ga samo par sekundi kasnije ukrao i iskorsitio za svoju ekipu. Iako je Natus Vincere slavio u ovom okršaju, kasnije su poraženi od Invictusa u velikom finalu rezultatom 3-1.

Ostatak teksta, kao i druge poteze, možete pogledati na RUR Esports

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.