Esports B92.net

Dota 2 igrači OG-a su esportisti koji su najviše zaradili u 2019. godini

Ova godina je definitivno jedna od najvećih godina za esport ikada, naročito ako pogledamo broj vrhunskih turnira, koji su se održali u tom periodu. Igre su obarale mnoge rekorde u poslednjih par meseci, ali ipak jedna igra se po nečemu i dalje razliku od svoje konkurencije. OG nije bio toliko aktivan u 2019. godini, ali kada je bilo najvažnije, odigrali su bez greške, zbog čega su i došli do najvećeg trofeja i novčane nagrade u istoriji esporta.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Dota 2 tim, OG, uspeo je ove godine da osvoji drugi uzastopni The International, čime su postali prvi tim u istoriji kojem je to pošlo za rukom. Nagradni fond celog turnira iznosio je $34 miliona, a ovoj petorci je pripalo nešto manje od pola ili $15,6 miliona.

Kada se izračunaju sve osvojene nagrade u 2019. godini za sve igre i sve turnire, kompletna petorka OG-a zauzima prvih 5 mesta. Ne samo da se nalaze na vrhu ovogodišnje liste, već se nalaze i na samom vrhu zarada svih vremena. Razlike između njih su krajnje minimalne, pošto je par igrača propustilo po koji turnir početkom godine.

U suštini, OG je došao do tih 5 mesta osvajanjem samo jednog turnira, Dota 2 Internationala, što čini ovaj uspeh još većim, dok potvrđuje da je TI i dalje najveći esports turnir na svetu. Za sada je još uvek nepoznate da li će ovi momci nastaviti da igraju zajedno, nakon što su otišli na produženu pauzu, koju se definitivno zaslužili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.