Esports B92.net

G2 ponovo pokleknuo u finalu – Faze je novi šampion Intel Extreme Mastersa u Katovicama

U finalu jednog od najvećih turnira godine Faze je uspeo da savlada G2 sa 3-0, a iako rezultat ne govori tako, prisustvovali smo jednom neverovatno uzbudljivom okršaju!

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: ESL
Foto: ESL

Samo dan nakon što je G2 napravio veliki podvig savladavši NAVI, mnogi su ih smatrali velikim favoritima, posebno što je Faze igrao sa izmenom. Doduše, ubrzo je svima bilo jasno da Faze nije slučajno dogurao do finala, a kao što smo i sami nagađali početkom godine, velika je godina pred njihovom CS:GO ekipom.

Prva mapa bio je Inferno na kojem je G2 odlično otvorio meč. Poveli su sa 11-4, ali to im nije bilo dovoljno. Uporni Faze se nije predavao, pa su na leđima neverovatnog Ropza uspeli da obezbede produžetke. Tamo su odigrali bez greške, pa sa 19-15 došli do prednosti u finalu.

Zatim je usledio Mirage na kojem je situacija bila potpuno obrnuta. Ovoga puta su Karrigan i njegovi momci poveli sa 11-4, ali je G2 uspeo da se vrati i obezbedi produžetke. Nažalost po njih, oni nisu uspeli da budu ubedljivi kao njihovi protivnici malopre, te smo gledali čak 5 produžetaka. I pored 57 Hunterovih fragova, Faze je slavio rezultatom 31-27, što je G2 stavilo u gotovo nemoguću situaciju.

Ipak, nisu se predavali. Ponovo smo gledali vrlo neizvesnu mapu, ali pri rezultati 14-14, kada je bilo najvažnije, Faze je ponovo bio kvalitetniji, zbog čega su nakon skoro tri godine konačno podigli veliki trofej. Dugo su bili jedna od najboljih ekipa na svetu, ali poslednjih godina to nije bio slučaj. Dolaskom Ropza verujem da će se to promeniti i da bi ove godine mogli da budu prava sila. Takođe moramo pohvaliti sjajnoj Džastina ”jks” Sevidža, koji je još jednom dokazao da je vrhunski igrač koji zaslužuje da igra u velikim ekipama. Možda bi čak Faze mogao da ga dovede za stalno, ali nije lako zameniti igrača kao što je Rain.

Što se G2-a tiče, oni su pokazali da će ponovo biti opasna ekipa, ali ponovo gube koncentraciju kada je najpotrebnije. Ovo je četvrto veliko finale koje gube u poslednjih godinu dana, zbog čega će morati što pre da skinu tu kletvu ukoliko ne žele da ostanu upamćeni kao večiti vicešampioni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.