Esports B92.net

Aleksib stiže u G2, Nexa prelazi u OG

Kako navode 1pv.fr i Dexerto, G2 i OG su došli do dogovora da zamene svoje kapitene, što znači da će Aleksi ”Aleksib” Virolainen preći u G2, dok će dres OG-a obući Nemanja ”nexa” Isaković.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: G2 Esports
Foto: G2 Esports

Isti izvori su još pre par nedelja potvrdili da je glavnu reč dobio novi trener Remi “XTQZZZ” Kuoniam, koji je do nedavno bio na čelu Vitality-a. Nakon što je stigao Ilja ”m0NESY” Osipov, trener smatra da je potrebna još jedna izmena, zbog čega će u ekipu stići novi kapiten, Aleksib.

Finac je poslednje dve godine proveo igrajući u dresu OG-a, ali ga se i dalje mnogi najviše sećaju po nastupima u dresu ENCE-a sa kojima je i ostvario najveće uspehe. Iako je pomogao OG-u da se približi vrhu, nikada nisu uspeli da naprave taj korak napred, zbog čega za ove dve godine nisu podigli nijedan trofej.

Ipak, mnogi ga i dalje smatraju za odličnog kapitena i nekoga ko bi mogao da podigne G2 na viši nivo. Mi ćemo možda ipak biti malo pristrasni, ali nismo ubeđeni da će on doneti poseban napredak u odnosu na nexu, koji je pre nešto više od dve godine potpisao za G2. Iako je bilo dosta promenljivih rezultata, G2 je iza sebe imao solidnu godinu i voleo bih da vidim Nemanju u ekipi sa m0NESY-em. Nažalost, to neće biti slučaj, pošto će nexa uskoro potpisati za OG.

OG je imao dobar start prošle godine, kada su bili 6. na svetu, ali im je forma dosta opala u poslednjih par meseci. Pored Aleksiba, moguće je da će ekipu napustiti i Valde, koji je započeo pregovore sa EG-em. To bi bio veliki udarac za ekipu, pa će Nexa pred sobom imati pune ruke posla. Doduše i pored toga verujem da bi uz jedno kvalitetno ime i OG mogao da napreduje u narednoj sezoni.

Da li verujete da je G2 napravio ispravan potez, ili verujete da su pogrešili dovođenjem Aleksiba?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.