Esports B92.net

Vitality ubedljiv protiv NRG-a za plasman u polufinale ESL One-a u Kelnu

Danas je i zvanično počeo program u čuvenoj Lanxess-Areni, gde je Vitality upravo savladao NRG rezultatom 2-0. Nakon lošeg starta za Francuze prvog dana turnia, gde su poraženi od Nindži u Pidžama, polako vidimo kako treća ekipa na svetu podiže svoju formu. Da bi stigli do velike Arene, morali su da vežu 3 pobede, a sa ovom pobedom, sutra su zakazali epski duel sa Astralisom.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Meč je započeo na Dustu dvojci, gde su pre neki dan doživeli katastrofu od NiP-a, kada nisu uspeli da uzmu ni jednu rundu na T strani u drugom poluvremenu. Ipak, danas dolaze na tu mapu sa mnogo više samopouzdanja i za razliku od tog meča, ovde oni nisu dozvolili Amerikancima da uspostave svoju igru. Uzeli su 9 od prvih 10 rundi, baš na toj strani gde pre neki dan nisu uspeli ni jednu. Iako je NRG uspeo da smanji rezultat na 10-5, prednost je bila velika, pa je Vitality slavio sa 16-7.

Druga mapa bio je Mirage , gde smo očekivali znatno veći otpor NRG-a. Izgledalo je kao da smo to i dobili pošto je američka ekipa povela sa 7-3, ali to je bilo sve što su uradili. Fantastični potezi mladog Zywoo-a razbijali su Stanislawa i njegovu ekipu, pa su Francuzi uspeli da osvoji 13 rundi za redom. Meč je završen sa 16-7, a Zywoo je ponovo završio kao top frager. Dve njegove runde, u kojima je uzeo po 4 fraga označile su veliki povratak za Vitality. Oba klipa možete pronaći u prilogu ispod.

Odigrano je 46 rundi, na kojima je Zywoo zabeležio 52 fragova (25 AWP) i rejting od 1.87. Na miragu imao je 29-12. Ovo posebno izdvajamo, pošto i dalje niko ne veruje kako neko može da bude toliko dobar za manje od godinu dana profesionalnog igranja. Uživajte u najlepšim potezima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.