Esports B92.net

Na’Vi demolirao G2 u finalu IEM-a u Katovicama

Pred praznim tribinama zbog Korona virusa, u finalu velikog turnira u Poljskoj, Natus Vincere je bio ubedljiv protiv francusko-srpskog sastava, pošto su slavili sa velikih 3-0. Aleksandar ”S1mple” Kostiljev je kao i protiv Astralis bio nezaustavljiv, zbog čega je zasluženo kasnije uspeo da osvojio nagradu za najboljeg igrača na turniru.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Obe ekipe su u ovo finalu ušle u odličnoj formi, naročito G2, koji je do u ovaj meč ušao bez poraza. Ipak, pobeda nad Astralisom je definitivno donela veliki vetar u leđa CIS ekipi, koja je danas ponovo delovala besprekorno.

Finale je otvoreno na Nuku, na kojem je Na’Vi osvojio 14 od 15 uvodnih rundi. Nakon takvog starta, nikakve šanse nisu postojale da se G2 vrati u meč, pa je ubrzo počela druga mapa.

Ovoga puta igra se Dust 2. Za razliku od prve mape, ovoga puta nam je G2 prikazao malo bolju formu, pa su nas na trenutke podsetili na onu ekipu, koja je prelepom igrom stigla do finala. Ipak, pri rezultatu 13-13, Na’Vi je bio skoncetrisaniji, pa su uspeli da dođu do pobede i velike prednosti od 2-0.

Da bi se G2 vratio u ovo finale, igrači su morali da naprave neko čudo. Već na startu Miraža, bilo je očigledno da tako nešto nećemo gledati, pošto nijedan napad Nexe i njegovih saigrača nije bio dovoljno dobar. Natus Vincere ponovo osvaja prvo poluvreme sa veliki 14-1, a ubrzo posle toga slavlje je moglo da počne.

Dovođenje Ilije ”Perfecto” Zaluckog za sada deluje kao odličan potez, pa nam ostaje da vidimo da li Na’Vi može da nastavi da pruža ovako kvalitetne partije i u nastavku 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.