Esports B92.net

Na leđima Nexe G2 osigurao plasman u finale DreamHack Mastersa

U poslednjem meču dana, francuska ekipa za koju nastupaju i dva naša igrača uspela da je da dođe da veoma važne pobede nad ekipom BIG i tako obezbedi mesto u velikom finalu koje će se odigrati ove nedelje.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Dok ne možemo reći da je veliko iznenađenje što je trenutno druga najbolja ekipa sveta stigla do ovde, BIG je bio veliki autsajder na turniru i niko nije očekivao da će pružati ovako dobre partije. G2 je ipak znao sa kim ima posla i odmah se videlo da nisu potcenili protivnike.

Prvi na redu bio je izbor nemačke ekipe, Nuke. Kao i obično, započeti ovu mapu sa CT strane može biti ključno. Iako je Big uspeo da osvoji prvi dve runde, G2 tada pravi veliku seriju, zbog koje su na kraju i došli do pobede na ovoj mapi. Uzeli su 11 rundi zaredom, što im je omogućilo da na kraju poluvremena imaju prednost od 11-4. To su znali da iskoriste, a Tabsen i njegovi momci nisu uspeli ni na trenutak da se vrate u ovaj meč, pa je konačan rezultat bio 16-5.

Druga mapa bio je Dust 2, koji je sada već postao internet šala kadgod tu mapu izabere G2. Iako već mesecima biraju tu mapu, nikako ne uspevaju da naprave povoljne rezultate, iako bi na papiru trebali da budu ekipa koja se odlično snalazi na čuvenoj mapi. Big je od samog starta uspostavio kontrolu u ovom meču, da bi tek pred kraj prvog dela francuska ekipa uspela da uradi nešto i bar malo smanji razliku. To im na kraju nije puno značilo, pošto su Nemci ponovo bili bolji u drugom delu, zbog čega su na kraju slavili sa 16-6.

Treća i odlučujuća mapa bio je Mirage, a kao i na prvoj, Nexa je potpuno dominirao. Srpski internacionalac je odigrao ovaj meč bez greške, a G2 je od početka izgledao kao spremnija ekipa. Iako je BIG uspeo malo da smanji prednost G2-a u prvom poluvremenu, pošto su izgubili samo sa 9-6, kada su zamenili strane G2 je samo još bolje zaigrao, te se ubrzo i došli do pobede od 16-7.

Dok će G2 imati vremena da odmori do nedelje, mi nećemo odmarati od Kantera. Danas ćemo duel Na’Vi-a i Mad Lions-a, da bi posle toga gledali FaZe i NiP, koji je sinoć eliminisao Vitality.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.