Esports B92.net

Na leđima Espiranta CR4ZY savladao NIP – Zagarantovan nastup na sledećem CS:GO Majoru

Domaća CS:GO ekipa je upravo napravila fenomenalan rezultat savladavši legendarnu CS:GO ekipu Ninjas in Pyjamas. Ovo je prva pobeda za naš sastav u drugoj(Legends) fazi Majora, koja im je zagarantovala plasman na naredni, koji će se održati naredni godine.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Nakon pametnog odabira mapa, u kojem su Nidnže izbacile najbolje mape našeg sastava, kapiteni su odlučili da će se ekipe sastati na Trainu. Šveđani su u ovaj meč bolje ušli, uzevši početne 4 runde, da bi se tek nakon toga naša ekipa upisala. Vrlo brzo rezultat je bio izjednačen pri rezultatu 5-5. Tada su Šveđani ponovo dobro odreagovali, da bi se na kraju prvo poluvreme završilo rezultatom 8-7 za Nindže.

U drogom poluvremenu naša ekipa prelazi na jaču stranu i uzimanjem pištolj runde polako kreira inicijativu. Espiranto počinje da igra bez greške, a NIP nikako nije uspevao da probije odbranu CR4ZY-a, koji je na kraju slavio rezutlatom 16-10. Sa 32 fraga, Litvanac je bio najbolji igrač na mapi i najzaslužniji za ovaj fantastičan rezultat.

CR4ZY se sada na tabeli Legends faze nalazi sa skorom 1-1. To znači da ih čeka još jedan BO1 meč pre nego što pređemo na BO3. Sa 3 pobede ekipe idu u dalju fazu, dok će ekipe sa 3 poraza završiti učešće na ovom Majoru. Protivnika naše ekipe saznaćemo pri završetki svih mečeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.