Esports B92.net

F0rest napustio Ninjas in Pyjamas

Legenda Counter Strike-a i Nindži u Pidžamama, Patrik ”f0rest” Lindberg će nakon 7 i po godina napustiti švedsku organizaciju, kako bi mogao ponovo se ujedini sa svojim starim saigračima, sa kojima je dominirao scenom 2012 i 2013. godine.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Veteran je bio poslednji preostale član čuvene postave, koja je vezala 87 mečeva bez poraza od avgusta 2012. godine do aprila 2013. Za njegovo vreme u NIP-u, osvojio 24 trofeja, od kojih najveći ESL One u Kelnu, Major iz 2014. godine.

Iako još 2016. godine, F0rest nije bio na listi najboljih igrača godine i dalje je bio jedan od najboljih u svojoj ekipi. Na velikim turnirima u 2019. godini beležio je rejting od 1.09, što je više nego svi njegovi saigrači. Uz Get_RiGhTa mnogi su ga dugo smatrali za jednog od najboljih igrača na svetu. Sada, kada se kraj njegove karijere polako približava, tridesetjednogodišnjak je odlučio da se ponovo udruži sa trojicom saigrača u ekipi Dignitas.

Iako se Fifflaren neće vratiti profesionalnoj karijeri, preostala četvorica iz legendarne postave NiP-a će pokušati da povrate onaj stil igre koji ih dugo krasio. Njima će se pridružiti Hakon ”hallzerk” Fjerli, koji je do skoro bio član Nordavinda.

U NIP-u na njegovo mesto dolazi jedan od najboljih mladih igrača iz Švedske. Tim ”nawwk” Jonason je poslednje viđen u dresu GamerLegiona, gde je bio glavni igrač. S obzirom da je Plopski njegov bivši saigrač, verujemo da neće imati previše problema da se uklopi u podmlađeni sastav Nindži.

Novu petorku NiP-a čine:

  • Lekr0
  • Rez
  • twist
  • plopski
  • nawwk

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.