Esports B92.net

ESL Pro Liga: G2 eliminisao Tyloo, Mouz bolji od Faze-a

Za razliku od prethodna dva dana, danas smo imali prilike da uživamo u dva odlična CS:GO okršaja. G2 i Mouz su danas imali priliku da započnu svoju mandat na ovom takmičenju i možemo reći da su uspešno krenuli pošto su obe ekipe zabeležile pobedu.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Francuska ekipa za koju nastupaju dva naša igrača, dobro je otvorila ovaj turnir. Iako je za njih ovo bio prvi meč, Tyloo je odigrao treći. Za njih ovo je bila poslednja šansa da ostanu u igri za sledeću fazu, ali ovim porazom, nemaju više teoretske šanse da se nađu u daljoj fazi.

Prvu mapu dobio je G2, ali druga mapa je bila prava poslastica. Tyloo je poveo sa 11-4, samo da bi francusko-srpska ekipa preokrenula na 14-11 u svoju korist. Ipak, na kraju je Tyloo ponovo napravio seriju i pobedio sa 16-14. Odlučujuća mapa bio je Vertigo, a tamo se pitala samo jedna ekipa. KennyS je imao fantastičan skor na 3 mape od 82-35.

Nakon toga dobili smo još jedan odličan duel u kojem su se sastali Mousesports i Faze. Nikova ekipa je bolje startovala, pošto su na Nuku slavili sa 16-9. Ipak, Karrigan dobro poznaje ove momke, tako ja je bio spreman za ovaj meč. Faze je imao prednost u prvom poluvremenu od 9-6 na Trainu, ali ipak Mouz se nije predao. Malo po malo, vraćali su se u meč, da bi na kraju slavili sa 16-14.

Odlučujuća mapa nije bila ništa manje neizvesna. FaZe je još jednim odličnim startom došao do prednosti od 11-6, ali tada njihova igra staje. Frozen i ChrisJ počinju da igraju sve bolje i do samog kraja Faze uzima samo još jednu rundu.

Sutra su na programu dva meča: Mouz vs OG i G2 vs Faze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.