Esports B92.net

ESL One Cologne: Favoriti u polufinalu | NaVi i Vitality obezbedili playoff

Kao što smo i naveli u naslovu ove vesti današnji dan je protekao, možemo slobodno reći, i više nego očekivano. Odigrano je više mečeva i u svakom su pobedu odneli favoriti.

Mihajlo Marković RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Team Liquid ukrstio je puške sa svojim najvećim rivalom sa američkom kontinenta, ekipom NRG koja se u dosadašnjem toku turnira pokazala mnogo bolje nego što je to očekivano. Meč je planiran da se odigra po BO3 principu, ali na žalost gledalaca do treće mape nije došlo jer su aktuelni šampioni sveta savladali NRG u prve dve mape uzevši i svoj i njihov pick. Team Liquid je ovaj meč otvorio ne tako slavno izgubivši pištoljku na Nuke mapi kao CT strana kojoj je ovde data poveća prednost. Međutim, nakon brojnih dobrih poteza Ellige-a i Nitra uspeli su da preokrenu prvo poluvreme u njihovu korist završivši rezultatom 8:7. Nije im dugo trebalo da ovu prednost pretvore u pobedu jer su svojim protivnicima u drugom poluvremenu dali samo 5 rundi pobedivši 16:12. Druga mapa ovog okršaja bila je Inferno koju smo kao i mnogo puta na ovom i prethodnim turnirima gledali u fazi produžetaka. Liquid je ovu mapu otvorio veoma uspešno i poveo rezultatom 8:1. Međutim, ekipa NRG je i ovaj put pokazala zašto su druga najbolja ekipa sa američkog kontinenta uspevši da se vrate u ovaj meč. Ubrzo nakon početka drugog poluvremena krenuli su veoma oštro da igraju i preuzeli vodstvo od Liquida koji je na njihovu veliku žalost uspeo da izbori produžetke koje je kasnije i pobedio rezultatom 22:20.

Drugi meč čiju analizu ćemo vam preneti odigrao se između ekipa Astralis i NIP. Prva mapa koju je ekipa NIP-a izabrala bila je kultni Dust, što je i njihova najjača mapa. Međutim, stvari baš i nisu krenule onako kako su se oni nadali sa obzirom na to da je ekipa Astralisa prvo poluvreme započela vodstvom od 7:1 na poziciji T strane obezbedivši prvo poluvreme za jako kratko vreme. Švedsku ekipu ovo nije demoralisalo što smo mogli videti i po njihovom velikom comeback-u koji je na kraju rezultirao ulaskom u produžetke ove mape. Na veliku žalost svih fanova ove legendarne ekipe, ekipa Astralis je još jednom demonstrirala snagu pobedeivši ovu mapu 19:16. Nakon ove partije usledila je dobro poznata mapa ekipe Astralis koju su pobedili bez velikih poteškoća. Naravno reč je o Infernu koji je završen rezultatom 16:8 u korist danske ekipe.

Najinteresantniji meč danas odigrao se izmedju ekipa NaVi i mousesports jer je to jedini meč koji je stigao i do treće mape koju smo na ovom turniru retko imali prilike da gledamo. Ekipa mousesports je u ovaj meč ušla sa ogromnom željom za osvetim sa obzirom na to da su prvog dana turnira u Kelnu izgubili meč protiv NaVi-a. Prva mapa koja se odigrala bio je Inferno koju smo po drugi put danas gledali u fazi produžetaka. Ovu mapu NaVi je otvorio solidnim vodstvom sa 3:0, međutim, kako su se stvari kasnije odvijale ekipa mouse-a je uspela da se vrati u ovaj meč i dovede ga do produžetaka koje su kasnije izgubili od s1mplove ekipe. Ekipa mousesports-a je u toku pauze uspela da ohladi glavu što je i pokazala uzevši sledeći mapu Dust 2 koja je bila njihov izbor, čime su sebi obezbedili ulazak u treću mapu. Može se reći da se mouse-ova želja za osvetom ispunila jer se sve svelo na Train, koji su izgubili u pvom susretu sa NaVi-em pre samo nekoliko dana. NaVi je lepo otvorio ovu mapu i preuzeo inicijativu, međutim, karrigan je pokazao svoje prepoznatljive veštine i značajno doprineo svom timu da prvo poluvreme završe sa osvojenih 6 rundi. Ponadali smo se da će ekipa mousesports-a uspeti da se vrati u ovaj meč i da se osvete NaVi-u za prethodnu pobedu na ovoj mapi, međutim, oni su u ostatku meča uspeli da obezbede samo još 3 runde, izgubivši ovaj okršaj rezultatom 16:9.

Poslednji meč odigrao se između ekipa Vitality i Heroic. Ovaj duel je takođe planiran da se odigra po BO3 principu, ali je ekipa Vitality-a još jednom pokazala zbog čega su ekipa koja je u najvećem usponu poslednjih par meseci, završivši ovaj meč u samo dve mape pri rezultatima 16:13 i 16:14, čime je sebi obezbedila playoff fazu ovog turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.