Esports B92.net

Ence i Vitality obezbedili plasman na Blast Premier Europe

15. maja počinje veliki Blast Pro Europe turnir na kojem će se osam ekipa boriti za veliki nagradni fond od pola miliona dolara. Do ovog vikenda samo 5 ekipa je obezbedilo svoje učešće na velikom turniru, da bi im se sada pridružili Ence i Vitality, te je preostalo samo jedno slobodno mesto, koje će pripasti pobedniku iz duela Mad Lions i Ninjas in Pyjamas.

Podeli

Izvor: RUR Esports

Iako Ence stvarno ne može da se pohvali odličnom formom u 2020. godini, dolazak Jamppi-a je stvarno doneo novu snagu ovoj ekipi. Ne samo da su popravili svoju igru, već je delovalo kao da gledamo neki potpuno novi Ence, a Sergej i Allu su dobili veliko pojačanje kada su u pitanju fragovi.

Oni su se u svom odlučujućem meču sastali sa ekipom Mad Lions, za koju je ovo prvi turnir još otkad su osvojili Flashpoint. Meč je otvoren na Trainu, mapi koju je izabrao Ence. Iako je prvo poluvreme otišlo u korist danske ekipe, prednost od 8-7 uglavnom nije dovoljna pred smenu strana. Iako su Lavovi dobro startovali drugo poluvreme uzevši četiri uvodne runde, Ence je napravio izvrsnu seriju do kraja meča, pošto su osvojili 9 od poslednjih 10 rundi.

Kada smo pomislili da prvi meč ne može biti uzbudljiviji, prevarili smo se. Ence je poveo sa 11-4 na Miražu, ali to nije bilo dovoljno da u regularnom toku meča dođu do pobede. Ne samo da se Mad Lions vratio u meč, već su u jednom trenutku imali i dva meč poena. To im nije bilo dovoljno, a nakon toga je usledila kazna. Ence je slavio sa 22-18 i tako je uspeo da da dođe do veoma važne pobede, dok je danska ekipa tada čekala poraženog iz duela Vitality i NiP.

Par sati kasnije susreli su se baš Vitality i NiP. Nidže su u par navrata tokom ovog turnira prikazali odlične partije, ali se takođe vidi da su još uvek neuigrani, pošto se pre samo 10 dana promenili kapitena. Prvo se igrao Nuke, mapa koju je izabrao Vitality i mapa na kojoj je NIP pokazao baš to formu koju pominjemo. Šveđani su slavili sa 16-7, a Zywoo i njegova ekipa su morali drastično da poprave igru na naredne dve mape, ukoliko žele da dođu do pobede.

Na drugoj mapi Vitality je imao prednost od 14-8, ali ubrzo se situacija potpuno preokrenula, pošto NIP dolazi do 6 uzastopnih rundi. Sve je delovalo kao da ćemo gledati veliki preokret. Imali su psihičku prednost i igrali su kao Kanteri na Overpassu, što je uglavnom lakša strana. Doduše, Francuzi nisu odustali i veoma hrabrim potezom dolaze do dve runde, koje su im bile neophodne da se vrate u ovaj meč. Na Vertigu se na kraju desilo ono što smo i očekivalo. Mnogo bolji Vitality i nezaustavljivi Zywoo sa 36 fragova donosi svojoj ekipi važan plasman na veliki turnir.

Iako turnir počinje 15. juna, poslednji preostali meč kvalifikacija će se odigrati baš tog dana, a pobednik iz okršaja Mad Lions i NIP će imati priliku da se pridruži ostalim timovima u borbi za nagradni fond of $500,000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.