Esports B92.net

DreamHack Masters – Na’Vi i FaZe Clan pali u lower bracket

Nakon serije eliminacionih mečeva konačno su na red stigli mečevi upper bracketa. Iako poraženi ekipa ne bi bila eliminisana sa turnira, mečevi nisu bili ništa manje važni, a svako ko prati CS:GO, zna kakva je poslastica okršaj Na’VI-a i G2, a ništa manje nije bio zanimljiv ni meč između Faze-a i BIG-a.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Poslednji okršaj ove dve ekipe odigrao se baš u finalu IEM-a u Katovicama, kada je Na’VI deklasirao G2. Od tada smo gledali promenljive rezultate obe ekipe, ali i jedni i drugi nisu bili loši zbog čega se sada nalaze na prvom i drugom mestu svetske rang liste.

Ovaj duel otvoren je na Miražu, mapi koju je izabrao G2. Iako je Na’Vi dobro startovao meč uzevši početne četiri runde, francuska ekipa za koju nastupaju dva naša igrača, ubrzo se vratila u meč, osvojivši narednih 5. Do kraja prvog dela bili su izjednačeni, ali je G2 imao prednost od jedne runde. Tada Na’VI kreće da pravi razliku i polako deluje kao da će privesti ovaj meč kraju, ali sjajni potezi Nexe i Jackza nekako ostavljaju G2 u ovom meču. Nakon neiskorišćenih šansi, Na’VI gubi kontrolu i svoju prednost, da bi francuska ekipa stigla da 15-13. Ova dva meč poena nisu iskoristili, pa pa su na red došli produžeci. Nakon prvog produžetka rezultat je bio ponovo izjednačen, ali u drugom je G2 bio mnogo bolji, zbog čega su konačno osvojili prvu mapu.

Zatim je usledio Dust 2, koji je izabrao Na’Vi. Ekipe su bile gotovo izjednačene do 10-10, kada je G2 konačno uspeo da se odmakne. Osvojili su 6 od poslednjih 7 rundi i tako su uspeli da se osvete rusko-ukrajinskoj ekipi za poraz koji su im naneli na velikom turniru u Poljskoj.

Zatim je usledio okršaj Faze Clana i BIG-a, gde su mnogi očekivali laganu pobedu Nika i njegove ekipe, ali se dogodilo baš ono suprotno. Nemačka ekipa je održala lekciju Faze-u, savladavši ih bez problema sa 2-0. Prvi na redu bio je Nuku, gde smo gledali veoma neizvesno prvo poluvreme, koje je BIG dobio sa 8-7, ali nakon toga Faze potpuno staje. Nemačka ekipa im je do kraja prepustila samo dve runde, pa je Faze morao preko Inferno da se vrati u meč.

Očekivalo smo da će jedna ekipa puna zvezda popraviti svoju igru na drugoj mapi, ali to nije bio slučaj. Nemci su bili još ubedljiviji, pošto su ovoga puta slavili sa 16-5. Ovom pobedom BIG je zakazao duel sa G2-om, dok će Faze morati da se bori kroz lower bracket.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.