Esports B92.net

CS:GO oborio rekord po broju igrača

Prema Steam Chartsu, Counter-Strike: Global Offensive je ovih dana zabeležio svoje najbolje dane u istoriji. Igra je ponovo je uspela da obori rekord u broju igrača, srušivši prethodni rekord iz decembra prošle godine. Iako su u prvi put oborili rekord u subotu, samo dan kasnije, oboren je još jedan, kada je u zabeleženo 901,305 igrača u u jednom trenutku.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Iako ljudi često vole da se šale da je igra stara osam godina izgubila svoju popularnosti, broj aktivnih igrača nas je upravo razuverio da slučaj nije takav. Prethodni rekord postavljen je još u aprilu 2016. godine, baš u vreme Columbus Majora, gde je Luminosity savladao Na’Vi u velikom finalu. Tada je igru igralo čak 874,875 igrača.

Porastu popularnosti igre je definitivno pomoglo to što je CS:GO sada F2p. Velike promene sa profesionalnim ligama izmeniće kako funkcioniše pro scena, a dugo iščekivana Shattered Web operacija je konačno donela osveženje koje su igrači dugo tražili. Sada nam ostaje da vidimo da li će razbiti barijeru i preći brojku od milion igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.