Esports B92.net

CR4ZY prodaje svoj CS:GO sastav

Kako izveštava HLTV, najuspešnija CS:GO organizacija iz regiona prihvatila je ponudu nepoznate severnoameričke organizacije za prodaju svog sastava. Nakon dugonedeljnih pregovora, dogvor je konačno sklopljen, te ovih dana možemo da očekujemo i zvaničnu potvrdu.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

2019. godina će definitvno ostati upamćena kao najuspešnija ikada za srpski esports. Petorka koja je započela prošlu godinu pod nazivom Valiance krenula je da beleži odlične rezultate, što je rezultiralo prvim internacionalnim turnirom za neku domaću postavu. Ubrzo nakon toga, ekipa je promenila ime u CR4ZY, a Srbija je po prvi put dobila jednog predstavnika na najprestižnijim turniru – Major u Berlinu.

Tamo je naša postava nastavila da impresionira sve fanove pobedama nad velikanima kao što su Ninjas in Pyjamas i Faze Clan. Nažalost, plej-of im je zamalo izmakao iz ruku, ali ostvareni uspeh je već bio fantastičan. Na samom kraju Majoru, može se reći da su ispali žrtve svog uspeha, te je naša ekipa ostala bez dvojice najboljih igrača, Nemanje ”huNter” Kovača i Nemanje ”nexa” Isakovića, koji su prešli u francusku ekipu G2 Esports.

Ekipa nakon toga nije odustala. Doveden je jedan od bugarskih igrača Georgi ”Shipz” Grigorov, dok se Luka ”emi” Vuković vratio igračkoj karijeri. Mnogi su smatrali da je to kraj za ovu ekipu, ali oni su ubrzo napravili novi uspeh, osvojivši DreamHack Open u Roterdamu, gde su savladali Heroic u finalu. Do kraja godine imali su još jedan dobar rezultat, ali na DreamHacku u Sevilji su ipak poraženi u finalu od Northa.

S obzirom da ova postava i dalje ima siguran plasman na naredni Major, koji će se održati u Rio de Žaneiru, interesovanje organizacija je bilo veliko. Još uvek ne znamo da li će CR4ZY nastaviti da se takmiči u CS:GO-u, ali je definitivno par uzbudljivih dana pred nama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.