Esports B92.net

CR4ZY na CS:GO Majoru – Nemanja ”huNter” Kovač

Pre par dana srpska CS:GO ekipa CR4ZY zabeležila je naveći uspeh u istoriji srpskog esporta plasiravši se na predstojeći StarLadder Major u Berlinu. Povodom ovog uspeha, odlučili smo da posvetimo nekoliko tekstova igračima ove fantastične petorke. Danas je na red došao momak koji je dugo čekao svoju šansu na velikoj sceni, a po partijama koje pruža u poslednjih godinu dana, definitvno je zaslužio da bude na Majoru.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Ovaj dvadesettrogodišnji momak svoju karijeru započeo je 2015. godine i od tada predstavljao je samo regionalne ekipe. Kao i par igrača iz ovog sastava svoje ime predstavio je široj publici kada je počeo da igra za Valiance&Co. Kada je ovaj sastav pretrpeo promene u novembru prošle godine, počeli smo tada da viđamo o koliko se kvalitetnom igraču radi. Samo par meseci kasnije njegovo ime dovodilo se kao moguće pojačanje za mnoge strane organziacije. Ipak, on je ostao i sada će po prvi put predstavljati jedan srpski tim na nekom turniru ovakve veličine.

Od početka 2019. godine on je možda i najzaslužniji igrač za ove uspehe. Na svim turnirima igrao je fantastično, pa je u ovoj godini samo na jednom zabeležio rejting ispod 1.Što se tiče same zarade, od turnira uzeo je gotovu istu sumu kao i LETN1, što je oko $41,000. Osvajanje United Master Lige je bio njegov najveći uspeh, a ovim plasmanom se to više ne dovodi po pitanje.

Ako pogledamo statistiku HLTV-a u poslednja 3 mesec, Nemanja se nalazi na drugom mestu po najboljem rejtingu, mrvicu ispod mladog Francuza Zywoo-a. A u poslednjih 6 meseci nalazi se na prvom mestu po ostvarenom Damage Per Round. Naravno ove statistike ne mogu biti toliko detaljne, pošto je dosta njegovih mečeva odigrano protiv znatno slabijih ekipe onlajn. Ipak, od njega se očekuje da na Majoru bude igrač koji će predvoditi CR4ZY i na koga će biti uperene oči mnogih velikih organziacija.

Njegov brat Nikola ”Niko” Kovač po mnogima je jedan od najboljih igrača sveta, a sada će mu se i Hunter pridružiti na velikim takmičenjima. Kada pogledamo ekipe protiv kojih će se boriti u Challenger Fazi Majora, smatramo da bi CR4ZY mogao da se nađe među 8 ekipa koje idu u dalji krug. Takav plasman bi osigurao učešće i na sledećem Majoru, a ukoliko Hunter prenese svoju formu u glavni grad Nemačke, ne vidimo razlog zašto tako nešto ne bi i postigli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.