Esports B92.net

Complexity savladao Vitality u finalu Blast Premiera

Jedna od najstarijih severnoameričkih organizacija je sinoć napravila svoj najveći uspeh u istoriji. U finalu velikog Blast Premier turnira savladali su Vitality, što je prvi trofej za postavu koja je sastavljena krajem prošle godine.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Pre nego što su odigrali svoj finalni meč, francuska ekipa je morala da savlada Faze Clan. Iako je meč bio veoma neizvestan, Vitality je uspeo da bude bolji na samom kraju obe mape, zbog čega su i slavili sa 2-0.

Zatim je usledilo finale, gde je prva mapa bio Vertigo. Sve je savršeno krenulo za Apex-a i njegovu ekipu, koja je na Vertigu prepustila protivnicima samo dve runde. Kontrolisali su meč i delovalo je kao da će tako biti i na ostalim mapama.

Iako je Complexity bio autsajder na ovom turniru, znali su da nisu slučajno stigli do finala. Već na drugoj mapi uspevaju da povrate svoju formu sa prethodnih mečeva i odmah dobijamo znatno drugačiju sliku nego na prvoj mapi. Doduše, Vitality je uspeo prvi da dođe do meč poena, koji je Complexity uspeo da spase i tako obezbedi produžetke. Pored još jedne fantastične partije Zywoo-a, Complexity uspeva da napravi preokret i da dođe do izjednačenja.

Za sam kraj ostao je Nuke. U prvom poluvremenu su obe ekipe na trenutke bile bolje, ali niko nije uspeo da napravi razliku. Na startu drugog dela Vitality uspeva da dođe do prednosti od 12-10, ali to je bilo to što se njih tiče. Complexity je vezao 6 rundi zaredom i tako je uspeo da dođe do velike titule i novčane nagrade od $335,000.

Za njih je ovo definitivno najveći rezultat otkada su potpisali za Complexity. Iako je bilo i dobrih i loših rezultata, ovo je ono što im je bilo potrebno da povrate svoje samopouzdanje za nastavak sezone. Na poslednja dva velika CS:GO turnira pobednici su bili BIG i Complexity, te će biti zanimljivo da li će zadržati takvu formu kada se vrate LAN turniri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.