Esports B92.net

Coldzera napušta MIBR

Prema navodima sa HLTV-a, najbolji CS:GO igrač sveta 2016. i 2017. godine zatražio je da napusti organizaciju i da krene u novi izazov. Dodali su da je rekao da će odigrati još dva turnira za ovaj sastav, Blast Pro Series u Los Anđelesu i IEM Čikago, pre nego što zvanično napusti MIBR.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Očigledno je da je Coldzera, jedan od najboljih igrača na svetu, isfrustriran lošim rezultatima koji prate ovaj sastav još od početka prošle godine. Kada su 2019. ponovo napravili kompletno brazilski sastav, očekivali su da će se forma vratiti, ali sada vidimo da dva Amerikanca evidentno nisu bila problem prošle godine. Iako je pre par nedelja MIBR dobeo Lucas1 umesto felps-a, vidimo da to nije rezultiralo boljim rezultatima, jer je MIBR izbačen sa ESL One u Kelnu odmah na startu, što je poražavajuć rezultat za dvostrukog šampiona.

Kako stoje stvari, unutrašnji problemi su glavni razlog loših rezultata, što je kulminiralo da Cold na turniru u Kelnu završi sa rejtongom od 1.04, što je drastično slabija brojka od njegovog proseka na velikim turnirima. Iako smo i dalje u prethodnih godinu dana gledali sjajne poteze ovog momka, rezultati nisu bili tu, pa se postavljalo pitanje ko je krivac.

Ovo takođe nije prvi put da je Coldzera zatražio da napusti ovu ekipu, pošto je i u 2018. godini po odlasku Taca, zbog nesuglasica sa Fallenom i Ferom imao istu želju, ali prevelika otkupna klauluza pravila je problem za druge organizacije.

S obzirom da ovo još uvek nie zvanično potvrđeno, moraćemo da vidimo kako će Brazilska organizacija odreagovati na ovo, pošto će ovo biti veliki udarac za njih. Što se tiče zamena za Cold-a, verovatno će u prvom planu biti momci iz FUIRE, ali znajući da su oni tek potpisali nove ugovore, videćemo da li će biti realno da ih iko otkupi u ovom trenutku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.