Esports B92.net

Budućnost MIBR-a bez coldzera-e

Svima je dobro poznato da ekipa MIBR-a ne igra na svom dobro poznatom nivou ove sezone. Činjenica da oni nisu igrali ni jedno finale ove godine je veoma poražavajuća za ovaj tim i postavlja se pitanje koji je njihov sledeći potez. Kada se na sve ovo doda i napuštanje ekipe od strane coldzera-e koji je 2016. i 2017. proglašen za najboljeg igrača sveta, situacija ni malo nije naivna.

Mihailo Marković RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Iako je coldzera ponudio svom timu da sa njima odigra još 3 nastojeća događaja, oni su to odbili sa izgovorom da već sada žele da traže pojačanje i navikavaju se na situaciju bez njega. Podsećamo vas da su Brazilci napravili dosta promena u svom sastavu u proteklih par godina dovođenjem Stewie2k-a i Taric-a, ali uprkos tome ovo je veoma nezgodna situacija za njih sa obzirom na to da Fallen, fer i coldzera igraju zajedno još od davne 2015. godine.

Postavljalo se pitanje da li će MIBR potpisati nekog igrača iz FURIE, ali je ta varijanta otpala jer su njihovi igrači pre samo par nedelja obnovili ugovore sa ekipom. Dakle, pitanje njihovog petog igrača je i dalje ostalo nerešeno. Sledeća moguća opcija je dovođenje HEN1-a, brata blizanca Lucas1-a koji je za MIBR potpisao pre manje od mesec dana. Međutim, ova opcija i nije toliko idealna koliko zvuči jer bi to značilo da bi Fallen morao da prepusti svoju poziciju AWP-era po kojoj je nadaleko poznat.

MIBR za sada igra sa svojim trenerom koji je zauzeo poziciju koju je do sada igrao coldzera. Ako stvari ostanu nepromenjene, neko od trenutnih igrača MIBR-a će morati da zasija ukoliko žele da postignu neki značajniji uspeh ove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.