Epica Awards: Srebro za projekat "Jedna knjiga za mir"

New Moment New Ideas Company Beograd, nakon bronze, još jednom ima razlog za slavlje.

Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

New Moment New Ideas Company Beograd okitila se još jednom nagradom za svoj projekat The One ili Jedna kniga za mir, koji je agencija radila za Međureligijsko veće Bosne i Hercegovine. Žiri Epica nagrada, jedinih u kreativnim industrijama u kojima odluke donose isključivo novinari i urednici medija posvećenih kreativnosti, dodelio je knjizi The One Book for Peace srebro u kategoriji Publication Design.

Žiri ovih nagrada je već ranije nagradio ovaj projekat bronzom u kategoriji Consumer Direct, a podsećamo da je isti projekat ove godine zabeležio uspeh na mnogim regionalnim i internacionalnim takmičenjima, pa je tako sa Cannes Lions festivala doneo kući čak pet lavova.

Projekat The One Book for Peace jedini je iz regiona koji je ušao u uži krug finalista na ovogodišnjim Epica nagradama, a nastao je u saradnji agencija New Moment i Y&R Dubai, za Međureligijsko veće u Bosni i Hercegovini, sa ciljem da se sruše verske predrasude i podigne svest o važnosti međusobnog razumevanja i međureligijskog dijaloga.

The One Book for Peace okuplja učenja iz svetih knjiga Biblije i Kur'ana, pokazujući uporednim predstavljanjem stihova i ajeta koliko su verska učenja tih knjiga, zapravo, slična. Svrha ove knjige je da, pokazivanjem sličnosti koje postoje između dve religije, oživi dijalog između religija, podstakne razgovor između običnih ljudi i doprinese uspostavljanju mira u svetu.

strana 1 od 3 idi na stranu