"Jedna knjiga za mir" osvojila tri Kanska lava

Projekat Jedna knjiga za mir nastao je u saradnji agencija New Moment i Y&R Dubai, a osmišljen za Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini, sa ciljem da se sruše verske predrasude i podigne svest o važnosti međusobnog razumevanja i međureligijskog dijaloga. Taj projekat osvojio je tri kanska lava i to u kategorijama Print, PR i Promo & activation.

Podeli

Jedna knjiga za mir okuplja učenja iz svetih knjiga Biblije i Kur'ana, pokazujući uporednim predstavljanjem stihova koliko su vjerska učenja tih knjiga, zapravo, slična. Svrha ove knjige je da, pokazivanjem sličnosti koje postoje između dvije religije, oživi dijalog između religija, podstakne razgovor između običnih ljudi i doprinese uspostavljanju mira.

„Ova nagrada predstavlja veliki uspeh za našu agenciju, jer pokazuje da imamo kontinuitet u kreativnom stvaralaštvu i snažnu regionalnu saradnju. Projekat smo radili za klijenta iz Sarajeva, na projektu su radile agencije New Moment iz Bosne i Srbije, ideja je nastala na našem regionalnom sastanku u Ohridu, dodajući tom internacionalni kontekst kroz saradnju sa Y&R Dubai. Takođe, postavlja našu regiju i kreativne ljude iz New Moment agencije na globalnu kreativnu scenu na kojoj su pokazali šta znači neponovljivi Balkanski duh i kreativnost”, izjavio je Žarko Sakan, direktor agencije New Moment New Ideas Company.

“Ovaj projekat je uspeo zato što je iz jednog plemenitog motiva nastala snažna ideja u koju smo svi verovali, uz veliku podršku našeg klijenta, Međureligijskog vijeća u BIH. To je prepoznala i Al Jazeera Balkans posvetivši celu jednu emisiju za predstavljanje projekta The One, na čemu smo im beskrajno zahvalni. Ovi lavovi pripadaju svakom članu tima koji je doprineo da se ideja realizuje!”, istakla je Jasmina Nikolić, Client service direktor i vođa projekta.

Knjiga je predstavljena na tribini Universal Peace Federation u Beču, zahvaljujući Mirnesu Kovaču, novinaru i komparativnom teologu koji je radio na projektu sa New Momentom.

Godine 2012. agencija New Moment Skoplje osvojila je titanijumskog Lava za projekat „Zajednička molitva“, 2013. agencija je imala dva rada u najužem izboru, dok je 2015. New Moment trijumfovao sa čak dva osvojena Lava – bronzanog Lava dobio je New Moment Beograd za projekat „Dugme za pomoć”, a srebrnog Lava dobio je New Moment Skoplje za projekat „Crveni telefon”.

Ove godine, na tradicionalnom kanskom festivalu kreativnosti u oblasti marketinga, u konkurenciji je bilo više od 40.000 radova iz više od 100 zemalja sveta.

Agency credits:
Ana Šutić, kreativni direktor
Igor Milovanović, head of art
Žarko Sakan, managing director
Lazar Sakan, creative manager
Jasmina Nikolić, client service director
Dragan Rujević, managing direktor NM BIH
Maja Bajić, client service director
Branka Conić, PR direktor
Maša Vučković, Media relation director
Goran Rudinac, head of digital
Stano Đurašinović, digital specialist
Sandra Kovačević, account director
Aleksandar Krstić, production
Keno Daljipi, production
Vladan Anđelković, media director

Produkcija Emote:
Bogdan Petković
Dušan Petković
Božidar Đorić

Izvor: Media-marketing.com

strana 1 od 3 idi na stranu