Vesti -

Turska počinje proizvodnju nacionalne podmornice

Turska nastavlja sa razvojem i proizvodnjom sopstvenog oružja.

Izvor: Anadoly Agency
Podeli
Foto, ilustracija: EPA-EFE/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE
Foto, ilustracija: EPA-EFE/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

Naime, čelnik Direkcije za odbrambenu industriju Turske (SSB) Ismail Demir izjavio je da će proizvodnja podmornice STM500, koju su u potpunosti dizajnirali turski inženjeri zahvaljujući nacionalnim resursima, početi s probnom proizvodnjom izdržljivog plovila, javlja Agencija Anadolija (AA).

Čelnik Direkcije za odbrambenu industriju Turske (SSB) Ismail Demir izjavio je da će proizvodnja podmornice STM500, koju su u potpunosti dizajnirali turski inženjeri zahvaljujući nacionalnim resursima, početi s probnom proizvodnjom izdržljivog plovila, javlja Anadolu Agency (AA).

Demir je na Tvitter nalogu podelio najnovije informacije o projektu turske nacionalne podmornice.

Istakao je da će podmornica STM500 biti izgrađena sa naprednim i modernim borbenim sistemima.

"Istorijski korak u našem projektu nacionalne podmornice. Počinjemo proizvodnju podmornice STM500, koju su projektirali turski inžinjeri s nacionalnim resursima, uz probnu proizvodnju izdržljivog plovila. STM500 je dizajniran da se može koristiti u otvorenom moru, ali i u plitkim vodama”, kazao je Demir te dodao: "STM500 će biti opremljen naprednim i modernim borbenim sistemima koji će sadržavati opremu koja će zadovoljiti taktičke potrebe, kao što su izviđanje i nadzor, operacije specijalnih snaga i podmorničko ratovanje."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.