Vesti -

Orban: Ako nam EU uskrati sredstva, uzećemo ih od drugog izvora

Premijer Mađarske Viktor Orban nagovestio je da će se njegova zemlja, ukoliko joj EU uskrati finansijska sredstva, okrenuti drugim izvorima kapitala.

Izvor: Tanjug, B92.net
Podeli
Foto: EPA-EFE/VANO SHLAMOV
Foto: EPA-EFE/VANO SHLAMOV

Njegove reči usledile su nakon što je Evropski parlament pozvao evropsku komisiju da revidira finansijsku pomoć iz prethodno odobrenih fondova toj zemlji jer je zaključeno da Mađarska više nije "potpuno demokratska".

"Ako na briselske birokrate ne daju novac , na koji Mađarska ima pravo, onda ćemo neophodna sredstva potražiti od drugih finansijskih izvora", kazao je Orban. "Pokrenuli smo razgovore sa Evropskom unijom i drugim međunarodnim partnerima", dodao je.

Orban kritikovao sankcije Rusiji

Mađarska bi trebalo da se pripremi za produženi rat u susednoj Ukrajini, poručio je danas mađarski premijer Viktor Orban u nacionalnom parlamentu, oštro kritikujući sankcije Evropske unije uvedene Rusiji, jer, kako je rekao one podižu cene energenata.

Orban je rekao da su sankcije EU izazvale povratni efekat i da nije iznenađenje što padaju evropske vlade, aludirajući na jučerašnje izbore u Italiji na kojima se čini da će Ðorđa Meloni postati prva žena premijer Italije na čelu najdesničarskije vlade od Drugog svetskog rata, prenosi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.