Vesti -

Novi rekord bitkoina

Vrednosti bitkoina je zabeležila danas novi rekord svih vremena.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: NormanCook/Shutterstock
Ilustracija: NormanCook/Shutterstock

Ona je prekoračila nivo od 66.000 dolara, pošto su investitori pozdravili uspešan start trgovanja fjučersima bitkoina na Vol stritu.

Najveća svetska kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji porasla je za 3,0 procenta na 66.390,75 dolara na prepodnevnom trgovanju do 11:20 časova po istočnoameričkom vremenu, prema poslednjim podacima sa tržišta.

Ranija rekordna vrednost bitkoina iznosila je 64.899 dolara a zabeležena je sredinom aprila.

"Ovde je ključno to da li možemo pružimo podršku za nivo iznad 65.000 dolara. Ako možemo, klasičan rast kriptovaluta u četvrtom kvartalu, koji smo imali u većini minulih godina, mogao bi da dovede do prognoza još viših cena bitkoina od onih koje smo dali u proteklih nekoliko meseci", izjavio je za CNBC Džesi Praudmen, generalni direktor savetodavne kompanije Makara.

Eter, druga najveća kriptovaluta, takođe je skočila za oko 6,0 posto na 4.022,27 dolara, približavajući se rekodnom nivou od 4.380 dolara, koji je zabeležila unutar jednog trgovačkog dana maju.

Optimistične izjave investicionog veterana i milijardera Pola Tjudora Džonsa takođe su podigle tržišno raspoloženje i doprinele rastu vrednosti bitkoina.

"Bitkoin će biti odlična zaštita. Kriptovalute će biti odlična zaštita... Sasvim je jasno da on (bitkoin) u ovom trenutku vodi u utakmici sa zlatom... Mislim da će on takođe bilti dobra zaštita od inflacije. Trenutno mi je draži od zlata", rekao je Džons gostujući na CNBC.

Na Njujorškoj berzi je juče krenulo trgovanje bitkoin fjučersima, pri čemu je glavni akter bio fond Prošers Bitkoin Stratedži ETF, koji je trgovanje počeo po ceni od 40 dolara po akciji, pod oznakom "BITO", i završio dan s rastom od 5,0 posto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.