Vesti -

Alarmantno: Presušilo 90 odsto pumpi? FOTO

Benzinske stanice širom Velike Britanije ostaju bez goriva.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pojedine velike industrijske grupacije u engleskim gradovima javljaju da je 50 do 90 posto pumpi "presušilo", saopštilo je danas Udruženje trgovaca motornim gorivima.

Akutni nedostatak vozača kamiona u Velikoj Britaniji naveo je stanovnike u nekim engleskim gradovima na paničnu kupovinu goriva, i doveo do stvaranja kilometarskih kolona automobila na benzinskim pumpama, od kojih su mnoge ostale bez benzina i dizela ili su jednostavno zatvorene, prenosi Rojters.

"Neke od naših članica, velike industrijske grupe sa obimnom mrežom prodajnih mesta, izveštavaju da je od juče 50 posto pumpi ''suvo'', a neke javljaju da je presahlo čak 90 odsto pumpi", izjavio je za televiziju Skaj Brajan Maderson, predsednik Udruženja prodavaca benzina (PRA).

Bregzit im se obija o glavu? Prazni rafovi u prodavnicama, sada i zatvorene pumpe

Ovo udruženje okuplja nezavisne maloprodavce goriva koji imaju 65-procentni udeo u ukupnoj mreži britanskih benzinskih stanica.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Britiš Petroleum je saopštio u nedelju da je skoro jedna trećina njegovih pumpi u Britaniji ostala bez dve glavne vrste goriva zbog panične kupovine, što je primoralo vladu da suspenduje zakone o zaštiti konkurencije i da dozvoli kompanijama da rade udruženo kako bi se ublažila nestašica.

Podsetimo, kako je ranije saopšteno, na stotine vojnika bi moglo da bude angažovano da snabdeva benzinske pumpe gorivom širom Velike Britanije, a više o tome pročitajte u posebnom tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.